jelen lesz Mucha József

2020.08.04. 07:00

Búcsú a Fradi-legendától – Hévízen is megemlékeznek Szűcs Lajosra

Az Isten dicsőségére emelt és a Fradi tiszteletére zöldre festett egregyi templomban emlékeznek kedden 17 órakor Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgóra.

Péter B. Árpád

A Fradi legendája különös úton jutott a zöld-fehérekhez, írja róla a klub honlapja. Nevelőegyesülete ugyanis az ősi rivális Újpesti Dózsa volt, de először a Dorogi Bányász színeiben lépett pályára az élvonalban. Az FTC-ben 1966-tól három idényt töltött el, ez idő alatt kétszeres magyar bajnoknak, a nemzeti válogatottal pedig olimpiai bajnoknak mondhatta magát. Mindemellett a Fradi színeiben 1968-ban bejutott a Vásárvárosok Kupájának fináléjába: a Leeds United ellen 1-0-ra elvesztett döntő mindkét mérkőzésén pályára lépett, s az egyéni elismerések sem kerülték el, 1971-ben ő lett az év magyar labdarúgója. Lapunk úgy értesült: a hévízi búcsúztatón itt lesz az ugyancsak Fradi-legenda Mucha József, a klub baráti körének elnökségi tagja is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában