A nyári hónapokban 246 fiatal önkéntes szolgált

2020.08.25. 07:46

A kagylók okozták a legtöbb sérülést a balatoni strandszezonban

Egy életmentés és közel háromezer szakszerűen ellátott sérülés – ez a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat (BESZ) idei mérlege.

sonline.hu

Strandi sérüléseknél segítettek a legtöbbször az önkéntesek

A strandolók biztonságát és gondtalan pihenését a Magyar Vöröskereszt tizennegyedik alkalommal segítette a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatával. A nyári hónapokban 246 fiatal önkéntes szolgált, akik a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látták el tizenkét Balaton-parti település tizenkilenc strandján július 01. és augusztus 23. között – írja a sonline.

Az cikk szerint 2965 esetben segítettek. A leggyakrabban kagyló okozta vágásokhoz, mérges rovarcsípésekhez, különböző sportsérülésekhez és rosszullétekhez hívták őket, de egyszer egy sikeres újraélesztésben is részt vettek Balatonkaliban, ahol egy idős férfit mentettek meg, aki feltehetőleg rosszul lett a vízben.

Strandi sérüléseknél segítettek a legtöbbször az önkéntesek

A legforgalmasabb időszak július 10-én és augusztus 02-án volt: ezeken a napokon 134 alkalommal fordultak a strandolók a vöröskeresztes elsősegélynyújtókhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában