dr. Marx Gyula 90. születésnapja

2020.07.08. 11:30

Zalaegerszeg díszpolgárát köszöntötték 90. születésnapján

A demokráciának sokféle útja van, mindig meg kell találni azt, amely éppen járható. Ezt dr. Marx Gyula, Zalaegerszeg díszpolgára fogalmazta meg, amikor 90. születésnapja alkalmából kedden köszöntötte a megyeszékhely polgármestere, Balaicz Zoltán, valamint dr. Kovács Gábor címzetes főjegyző.

Arany Gábor

Dr. Marx Gyulát Balaicz Zoltán polgármester (jobbról) és dr. Kovács Gábor címzetes főjegyző köszöntötte

Fotó: Pezzetta Umberto

Dr. Marx Gyula 1988 decemberében az MDF zalaegerszegi szervezetének alapító tagja volt, a következő évben országgyűlési képviselő lett időközi választáson, miután lemondott mandátumáról Varga Gyula, az MSZMP megyei pártbizottságának első titkára. Anno mellette kampányolt Orbán Viktor is, aki dr. Marx Gyulát 90. születésnapja alkalmából külön levélben is köszöntötte. Ebben úgy fogalmazott, akit a Gondviselés közéleti embernek szán, az az élet bármely területén közéleti emberként fog gondolkodni és cselekedni. Dr. Marx Gyula 1990-ben az első szabad választáson nem nyert mandátumot, de Csengey Dénes halála után 1991-ben bekerült a parlamentbe, 1994-ben pedig visszavonult a politizálástól.

Dr. Marx Gyulát Balaicz Zoltán polgármester (jobbról) és dr. Kovács Gábor címzetes főjegyző köszöntötte
Fotó: Pezzetta Umberto

– Próbáltam tenni a város érdekében, nem mindig sikerült, és nem voltam mindig elég állhatatos, néha elvesztettem a kedvemet, aztán az abbahagyott dolgok felhalmozódtak, és elborították a többit – mondta ironikusan dr. Marx Gyula, aki fia, ifjabb dr. Marx Gyula és menye társaságban fogadta a vendégeket. Ahogy megtudtuk, a családját három gyermek, 15 unoka és 17 déd­unoka alkotja. A koronavírus-járvány idején négy unoka is hazaköltözött Zalaegerszegre, ami nagy örömére pezsgéssel töltötte meg a Vörösmarty utcai családi házat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában