sajtótájékoztató

2020.07.15. 11:59

Új tudásközpontot hoz létre a Pannon Egyetem, melyben nagy szerepet kap a Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Az informatikai, a mérnöki, a mechatronikai, és a közgazdász képzés összeadásával új tudásközpontot hoz létre a Pannon Egyetem, amelyben a hamarosan megalakuló Zalaegerszegi Egyetemi Központnak (ZEK) nagy szerepet szán.

Arany Horváth Zsuzsa

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Mint ismeretes, a zalaegerszegi gazdálkodási kar a Budapesti Gazdasági Egyetem helyett augusztus 1-től a veszprémi székhelyű Pannon Egyetemhez tartozik. A váltásról, a tervekről tartottak szerdán sajtótájékoztatót a megyeszékhelyei kampuszon.

Dr. Vadvári Tibor alpolgármester, Balaicz Zoltán polgármester, dr. Gelencsér András rektor (Pannon Egyetem), dr. Németh István stratégiai rektorhelyettes, Csillag Zsolt kancellár (PE)
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Zalaegerszegen 1971 óta zajlik felsőoktatási keretek között pénzügyi-számviteli szakirányú képzés, amely a budapesti egyetem égisze alatt vált egyetemi karrá. A további fejlődés záloga lehet a Pannon Egyetem köteléke, amelyről dr. Gelencsér András rektor, dr. Németh István, stratégiai rektorhelyettes, a január elsejével kiteljesedő Zalaegerszegi Egyetemi Központ vezetője adott számot a sajtó képviselőinek.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A rektor vázolta a Pannon Egyetem eddigi eredményességét, a tudományos életben betöltött szerepét: a nemzetközi mutatók alapján magyarországi összehasonlításban a 7. helyet foglalja el. A kutatás-fejlesztés (K+F) terén a gazdasági szférával együttműködve a legelső a hazai, K+F pályázati források felhasználását illetően. A zalaegerszegi kampusz a legszebb jelenleg, mondta a rektor, ehhez a képzés szerkezetének kiteljesítésével járul hozzá az egyetem. Zalaegerszegen tovább erősítik a gazdaságtudomány oktatását, a kar mellett két intézet létrehozásával szélesítik az informatika és a mérnökképzés felé a szakirányokat. Erről dr. Németh István szólt, hozzátéve a régió gazdasági szektorának, köztük a járműipari tesztpálya szakember igényének kiszolgálása elemi érdeke a zalaegerszegi intézménynek is. A három lábon álló képzési struktúrát, a hozzá tartozó humánerőforrás igény tervezetét novemberben terjesztik a szenátus elé, mondta, így januárban megújult egyetemi élettel kell számolni Zalaegerszegen. Balaicz Zoltán, a város polgármestereként ezúttal is köszönetet mondott a BGE-nek az eddigi színvonalas munkáért, s kifejezte abbéli reményét, hogy a Zalaegerszeg számára mindig is fontos felsőoktatás erősíti város potenciálját, több hallgatót, magas szintű K+F tevékenységet, minőségi szakember gárdát eredményez az itteni vállalkozások számára. A város az elmúlt években biztosította ehhez az infrastruktúrát, jelezte a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában