A nyugati medencében

2020.07.21. 07:00

Megkezdődött a kotrás a Balatonon

Megkezdték a kotrást a Balaton nyugati medencéjében hétfő dél­előtt, erre a víz megnövekedett klorofill-A tartalma és a megjelent algamennyiség miatt van szükség, közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF).

MTI

Pillanatkép a Balatonról. A szakértők azt remélik, a járvány levonulása után, középtávon már javul a szektor helyzete Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Emlékeztettek arra, hogy a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság akkreditált laboratóriuma a múlt héten a határértéket jelentősen meghaladó klorofill-A szinteket mért a tó nyugati medencéjében, ennek alapján az OVF harmadfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendelt el és a mederkotrás előkészítésére utasította az érintett vízügyi igazgatóságokat.

A munkához a gépparkot alvállalkozók bevonásával biztosítják, a balatongyöröki zagytározót pedig felkészítik a kitermelendő üledék befogadására. A foszforban dús üledék eltávolítása tegnap kezdődött a balatongyöröki móló melletti területen.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában