közlekedés

2020.07.24. 13:00

Figyelem! Kilométeres sor a tornyiszentmiklósi határátkelőnél – frissítve!

A szlovén hatóságok által végzett határellenőrzés miatt péntek délelőttre hosszú, mintegy két kilométeres kocsisor torlódott fel Tornyiszentmiklósnál, az M70 autópálya kilépő oldalán.

Gyuricza Ferenc

Helyszíni tapasztalataink szerint a szlovén rendőrök a pincei MOL benzinkútnál teljes kiterelést végeznek, azaz a tehergépkocsik mellett a személyautókat is leterelik az autópályáról, s minden utas iratait átvizsgálják.

Az ellenőrzés a koronavírus járvánnyal kapcsolatos, Szlovénia már hetekkel ezelőtt korlátozó intézkedéseket vezetett be, egyes országok állampolgáraitól megtagadják a belépést, másokkal szemben karanténkötelezettséget rendelnek el. Tapasztalataink alapján délre a kocsisor hossza, s így a várakozás ideje is csökkent, ugyanakkor azt is észleltük, hogy többen korábban elhagyják az autópályát, s vagy Lentin keresztül Rédcsnél próbálnak átlépni Szlovéniába, vagy a tornyiszentmiklósi közúti átkelőt veszik igénybe, ahol egyáltalán nincs ellenérzés.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában