Horgászverseny Nagykanizsán

2020.07.20. 09:00

A lapátcsapások elől a horgok irányába…

A Zrínyi Horgászegyesület megalakulásának 74. évében egyesületi versenyt szervezett tagjai számára a Csónakázó-tónál szombaton. A tó keleti oldalának teljes hosszában rekordszámú, 70 induló foglalt helyet.

Benedek Bálint

A horgászverseny győztese, Szerdahelyi Zsolt (balról) az egyik nagy pontyot mutatja Szépligeti Ferencnek

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A viadallal egy időben a tó másik oldalán fiatal kajakozóknak rendeztek futamokat. A horgászok egy része abban reménykedett, hogy a lapátcsapások elől a horgok irányába veszik az irányt a halak. Hamar világossá vált, nem mindenkinek kedvezett ez a fajta taktika, hisz az állatok kiszámíthatatlanul mozogtak a vízben. Némelyik horgász mindössze apró keszegeket fogott, de például Szerdahelyi Zsolt szákjában már a verseny elején három termetes ponty lapult. A fiatalember szerint az enyhén szeles időben a halak a tó közepén tartózkodnak, ezért érdemes távolra dobni a csalit. Mint elmondta: a sportággal gyerekként kötött barátságot, azóta, ha teheti, a szabad idejében gyakran hódol a szenvedélyének.

A horgászverseny győztese, Szerdahelyi Zsolt (balról) az egyik nagy pontyot mutatja Szépligeti Ferencnek Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A szervező Zrínyi Horgász­egyesület elnöke, Szépligeti Ferenc elmondta: az egyesületi horgászversenyen mindig családias hangulat uralkodik, hiszen a gyermekektől az őszülő halántékú horgászokig mindenki partra ül. Persze ilyenkor a verseny izgalma sem elhanyagolható, a kifogott békés halakat súlyra értékelik, majd azonnal visszaengedik őket a tóba.

– Országos szinten is megfigyelhető volt, hogy a koronavírus-járvány idején megugrott a horgászlétszám – fogalmazott az elnök. – Ez talán az egyetlen olyan sportág, melynek művelését engedélyezték, hiszen érthetően nem vonzott népes csoportokat. Nagyon sokan elővették a botjaikat, sőt leporolták a régi tagkönyveiket, s újra megváltották őket. Örvendetes, hogy csak a mi egyesületünkben ezer főre duzzadt a létszám. A 44 hektáros tó kitűnő állománnyal rendelkezik, a verseny ideje alatt sokan fogtak pontyot, amurt és keszeget.

Eredmények. Felnőtt: 1. Szerdahelyi Zsolt (9,7 kg), 2. Hadi Mátyás (4,4 kg), 3. Pacsi Tamás (4,3 kg). Gyermek: 1. Kukor Kamilla (0,51 kg), 2. Kukor Csenge (0,49 kg), 3. Simon Barnabás (0,27 kg).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában