Már nem ingyenes a parkolás

2020.07.03. 07:00

A bérlet érvényességet meghosszabbítják Zalaegerszegen

Július elsejétől ismét fizetni kell a parkolásért. Zalaegerszegen rögtön visszatértek az emberek a járványügyi veszélyhelyzet előtti parkolási szokásaikhoz.

Szabó Judit

A parkolás kormányzati döntés alapján április 6-a ingyenes volt valamennyi önkormányzati fenntartású várakozóhelyen. Az engedménnyel azt akarták elősegíteni, hogy a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet ideje alatt a fertőzés terjedése csökkenjen, inkább az autót használják az emberek, mint a tömegközlekedést. A veszélyhelyzet megszüntetése után, július elsejétől visszaállt a régi rend.

Kókai György jegyet vált, újra fizetőssé váltak az önkormányzat által fenntartott parkolók
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A zalaegerszegi Városgazdálkodási Kft. parkolási ágazatvezetője, Koválcsik Miklós lapunknak elmondta: az átállás a letakart automaták újbóli üzembe helyezésével kezdődött. Tegnap is folytatódott ez a munka, hiszen meglehetősen régiek az automaták, van, ahol még javításra szorulnak. Ahol az autósok nem tudnak jegyet váltani amiatt, hogy nem üzemképes a készülék, ott nem büntetnek a parkolóőrök.

Az ágazatvezető közölte: akik bérletet váltottak, és az ingyenes parkolás elrendelése miatt nem tudták kihasználni, azokat nem érheti hátrány. A kiesett időszakot beszámítják: ha például januártól volt valakinek féléves bérlete, az érvényességét meghosszabbítják az ingyenes parkolás időtartamával.

A veszélyhelyzet idején nagyon sok panasz érkezett a VG Kft.-hez, hogy nem lehet várakozóhelyet találni a belvárosban, annyian kihasználják a díjmentességet. Voltak, akik saját házuk előtt sem tudtak megállni. A fizetőparkolás visszaállításával a cég tapasztalatai szerint azonnal visszatértek az emberek a régi szokásaikhoz: kevésbé zsúfoltak a díjköteles helyek, a sportcsarnok előtti ingyenes parkoló viszont újra megtelt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában