A zöldbe csábít majd

2020.06.18. 07:00

Várhatóan 2021 végére készül el az alsóerdei sportközpont

Bruttó 5,2 milliárd forintból valósul meg az Alsóerdei Sport- és Rekreációs Központ fejlesztése, hangzott el a tegnapi hivatalos projektnyitón. A beruházás időtartama 18 hónap, vagyis a létesítmény várhatóan 2021 végére készül el. A munkálatok már elkezdődtek.

Varga Lívia

– A program célja a volt napközis tábor teljes felújítása, és egy olyan központ kialakítása, amely a turizmust és a zalaegerszegi polgárokat egyaránt szolgálja – hangsúlyozta beszédében Balaicz Zoltán polgármester, megjegyezve: legtöbb elemét a helyiek ingyen vehetik majd igénybe.

A projektnyitó házigazdái és meghívottjai. Gecse Péter alpolgármester, Vigh László, Balaicz Zoltán, Bertáné dr. Bényi Krisztina modern városok és falvak fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár, Dömötör Csaba, Sárfalvi Péter sportigazgatásért és sportfejlesztésért felelős helyettes államtitkár, dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, Rigó Csaba, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Fotó: Katona Tibor
Képünkön Fehér Ferenc, a Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club (ZTC) vezetője és a tanítványai a központ egyik látványterve előtt.

Épül kaland-, játszó- és KRESZ-park, a sport- és rekreációs központ helyet ad multifunkciós sport-, kültéri kosárlabda- és salakos kerékpárpályának, megújul a füves sportpálya, a futók rekortán burkolatú futópályán hódolhatnak szenvedélyüknek. Lelátó is épül, s létesül street workout és senior játszótér. Épülnek parkolók, járdák, megújul a kerékpárút, s javul a központ megközelíthetősége. A projektnek további, később megvalósuló eleme a búslakpusztai lőtér fejlesztése, a tévétorony és környezetének rekonstrukciója, továbbá erdei túra- és terepkerékpárutak kiépítése.

A beruházás bruttó 5,2 milliárdos költségét a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) és a Modern Városok Program (MVP) keretében nyújtott támogatásból finanszírozzák, tájékoztatott a polgármester.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a városban és környékén zajló beruházások közül kiemelte: a 45 milliárd forintból megvalósuló járműipari tesztpálya készültségi szintje már 65 százalékos, a Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő, 170 milliárdból épülő M76-os gyorsforgalmi okosút első ütemeit pedig a tervek szerint augusztusban átadják. Az alsóerdei fejlesztésről szólva azt hangsúlyozta: szándékaik szerint a központ igazi mágnes lesz, amely a városlakókat, kicsiket és nagyokat, fiatalokat és időseket egyaránt kicsalogat majd a zöldbe.

– Ez a sportközpont nem csupán kaland- és KRESZ-park, futópálya és kerékpárutak összessége lesz, hanem egy meghatározó közösségi tér, generációk találkozási pontja Magyarország egy feltörekvő szegletében – erről már Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes beszélt, hangsúlyozva: a beruházás a hagyományokra építkezik, hiszen Zalaegerszeg már 1996-ban a nemzet sportvárosa volt. S ha a város a jövőben is ilyen ütemben fejlődik, akkor „járvány ide vagy oda, Zalaegerszeg legszebb napjai még csak ezután jönnek”, tette hozzá az államtitkár.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában