Óbuda díja zalai lakójának

2020.06.19. 15:00

Kanizsa József fővárosi kitüntetése

Kanizsa József zalai, zajki születésű író, költő, kritikus Óbudán, az óbuda–békásmegyeri önkormányzattól irodalmi és kulturális tevékenységéért Óbuda Kultúrájáért díj kitüntetésben részesült.

ZH

Dr. Kiss László, Óbuda polgármestere és Kanizsa József az Óbuda Kultúrájáért díjjal az átadási ünnepségen

Fotó: ZH

Az óbuda–békásmegyeri önkormányzat 2003-ban alapította a szóban forgó díjat, amelyet a kerületben élők kiemelkedő kulturális tevékenységéért ítélnek oda évente. Ebben az évben szűk körű ünnepség keretében nyújtotta át az elismerést dr. Kiss László polgármester. A zalai származású, de évtizedek óta a fővárosban élő Kanizsa Józsefet jól ismerik olvasóink, hiszen verseivel, írásaival bizonyítja, sosem feledkezett meg szülőföldjéről, könyveit pedig mindig eljuttatja szerkesztőségünkhöz, így módunk van arra, hogy a munkásságával megismertessük a zalaiakat. Az óbudai Krúdy Irodalmi Kör titkári teendőit is ellátó honfitársunk eddig ötven önálló kötetet jelentetett meg, köztük több gyerekeknek szólót.

Dr. Kiss László, Óbuda polgármestere és Kanizsa József az Óbuda Kultúrájáért díjjal az átadási ünnepségen
Fotó: ZH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában