csaknem 13 kilométer hosszú lesz

2020.06.27. 16:45

Másfél milliárd forint ráfordítással épül kerékpárút a Mura folyó mentén – Frissítve

Több mint másfél milliárd forintból 13 kilométer hosszú kerékpárút épül a Mura partszakaszán, mely összeköti Molnárit, Murakeresztúrt, Beleznát és Őrtilost. A jelentős turisztikai beruházásról szombaton a murakeresztúri hivatalban tartottak sajtótájékoztatót.

Benedek Bálint

Kelei Zita (balról), Polgár Róbert és Cseresnyés Péter az egyik várhatóan kiépítésre kerülő murakeresztúri szakaszt is megtekintették

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

Polgár Róbert, a vendéglátó település polgármestere beszédében leszögezte: a kerékpárút egy komoly lépés annak érdekében, hogy a Mura vidéke felkerülhessen az ország turisztikai térképére. A Mura folyó és környéke olyan természeti és kulturális értéket képvisel, melyet minden magyarnak meg kell ismernie. Az útvonal ráadásul összeköti a Mura menti Tájvédelmi Körzetet és a Duna-Dráva Nemzeti Parkot.

Kelei Zita (balról), Polgár Róbert és Cseresnyés Péter az egyik várhatóan kiépítésre kerülő murakeresztúri szakaszt is megtekintették Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

- A 13 kilométer hosszú útszakasz számos egyéb turisztikai és gazdaságfejlesztési célú beruházás lehetőségét teremti meg – folytatta. – Szeretnénk, ha a Mura partján egy új kikötő és pihenő hely is épülne majd, valamint modern, igényes vendéglátóhelyek is kialakításra kerülnének. Jelenleg a tervezés fázisánál tartanak a munkálatok, várhatóan 2022 végére megvalósulhat a projekt.

Cseresnyés Péter államtitkár, a Mura nemzeti programért felelős miniszteri biztos hozzátette: Molnáritól egészen a Dráva és Mura összefolyásáig egy szép, többórás élményekben gazdag túrát teljesíthetnek a kerékpárosok. Tehát az aktív turizmus érdekében komoly lépés ez a nagy ívű fejlesztés, mely révén a dél-zalai értékek még nagyobb hangsúlyt kaphatnak.

Kelei Zita, a szomszédos somogyi kistelepülés, Őrtilos polgármestere rendkívül megtisztelőnek tartja, hogy ők is részt vehetnek a projektben. Az előzetes tervek szerint az Új-Zrínyivár érintésével 3,6 kilométer hosszú útszakasz vezet végig a településen, melynek végpontja a vasútállomásnál lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában