Javítják az útburkolatot

2020.06.10. 11:30

Leaszfaltozza a közútkezelő a nyomvályús útszakaszokat Söjtörnél

Májustól kezdve a Bak és Becsehely közötti úton több helyen folytattak javításokat az állami közútkezelő munkatársai.

Hajdu Péter

Képünkön Kadlovics János, Tóth Norbert és Szakál Károly, az útkezelő munkatársai lapáttal terítik az aszfaltot, amelyet Gerencsér Tamás a hengerrel tömörít

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

– A 7536-os (Becsehely–Bak) összekötő út több szakaszán végzünk burkolatjavítást idén. Az éves, központi költségvetési forrásból biztosított üzemeltetési és fenntartási keretünkből májusban a zalaegerszegi mérnökségünk végzett nagygépes, úgynevezett finisheres burkolatjavítást Söjtör és Bak között. Közel 500 tonna meleg aszfaltot használtunk fel a jellemzően burkolatszéli nyomvályús szakaszok megszüntetésére – válaszolta érdeklődésünkre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője.

Képünkön Kadlovics János, Tóth Norbert és Szakál Károly, az útkezelő munkatársai
lapáttal terítik az aszfaltot, amelyet Gerencsér Tamás a hengerrel tömörít Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az osztályvezető hozzátette, hogy szakembereik lokális, kisebb felületű burkolatjavításokat is végeznek ugyanezen a szakaszon. Ilyen munkára lehet számítani a következő napokban Pusztaszentlászló térségében is. A javítások során mintegy 110 tonna aszfaltot építenek be az útfelületbe. Az útjavításokat segíti a Magyar Falu Program is, aminek köszönhetően a Magyar Közút Nonprofit Zrt. lenti és zalaegerszegi mérnöksége ugyancsak végez nagyfinisheres, szakaszos burkolatjavítást Bánokszentgyörgy és Pusztaszentlászló között júniusban és júliusban. A legkisebb szélességű beavatkozás félpályás lesz, de egyes szakaszokon a teljes pályaszélességen megújul majd a burkolat. Ezek a nyári munkák 875 tonna aszfalt beépítését jelentik közel 50 millió forint értében.

A felmart régi burkolat helyére hét centiméter vastagságban terítik a friss aszfaltot
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

– A felújításnak köszönhetően két távolabbi település között megújulhatnak a leromlott szakaszok, így egy hosszabb útvonalon tudjuk javítani az utazás kényelmét és a forgalom biztonságát – tette hozzá a kommunikációs vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában