„Egyszerűen magyarok – nemzeti összetartozás 2020”

2020.06.08. 07:00

Kámánné Szép Terézia egyetlen zalaiként tűnt fel a magyarságról szóló kisfilmben

Az ­Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület „Egyszerűen magyarok – nemzeti összetartozás 2020” címmel az egyik internetes videómegosztó portálon megjelent filmjében Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója is szerepelt.

Benedek Bálint

Kámánné Szép Terézia büszke arra, hogy magyarnak született

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A nemrégiben Magyar Kultúra Lovagja címmel kitüntetett intézményvezető négy ország 43 megszólalója között egyetlen zalaiként tűnt fel. A szervező egyesület azzal fordult fiók- és hazai, valamint Kárpát-medencei ­társszervezeteik felé, hogy önkéntes alapon készítsenek néhány mondatos kis videót, amiben elmondják, hogy számukra mit jelent a magyarság és a nemzeti összetartozás.

Kámánné Szép Terézia büszke arra, hogy magyarnak született
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Hazánkban és a határain­kon túl is számos szervezettel ápolok jó kapcsolatot, ezért különösen megtisztelőnek éreztem a felkérést – mesélte Kámánné Szép Terézia. – Büszkeséggel tölt el, hogy magyarnak születtem. Mit is jelent magyarnak lenni? Felelősséget, identitást, nemzeti öntudatot, a magyar föld, a magyar nyelv, a magyar kultúra szeretetét. Az én feladatom pedig a sokszínű, egyedi, különleges magyar kultúra közvetítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában