vízre került, összeszerelték

2020.06.27. 10:00

Helyére került az egyedülálló pontonhíd Pusztaszentlászlón

Péntek délelőtt megkezdődtek a közép-zalai község melletti tavon létesítendő új gyalogoshíd kiviteli munkálatai.

Gyuricza Ferenc

Vízre kerül a híd egyik 12 méter hosszú, 2,5 méter széles eleme. A kép előterében balról Kaj István, jobbról Fa Nándor Fotó: Gyuricza

A beruházást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által támogatott turisztikai programja keretében valósítja meg a helyi önkormányzat. Az új híd a már elöregedett, s ezáltal balesetveszélyessé vált, így egy éve elbontásra került elődjét váltja fel.

Az 54 méter hosszú híd építésének leglátványosabb munkálatai – a hídelemek vízre emelése, majd összeszerelése – tegnap zajlott.

Kaj István, a község polgármestere elmondta: Pusztaszentlászlóra egy Zala megyében egyedülálló különleges szerkezet, egy úszó pontonhíd kerül, amely megvilágítást is kap majd. Tervezője és kivitelezője Fa Nándor, aki annak idején vitorlásával első magyarként kerülte meg egyedül a Földet.

Vízre kerül a híd egyik 12 méter hosszú, 2,5 méter széles eleme. A kép előterében balról Kaj István, jobbról Fa Nándor Fotó: Gyuricza

– A híd négy darab, egyenként 12 méter hosszú és 2,5 méter széles elemből áll, ehhez jönnek még azok az elemek, amelyekkel a parthoz csatlakozik – magyarázta a polgármester. – A 48 méteres úszó hídrészt nemcsak a parthoz rögzítik saválló drótsodronyokkal, de medercsavarok segítségével középen is megerősítést kap, s természetesen lesznek korlátai is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában