Soltész Miklós is megtekintette a beruházást

2020.06.26. 07:00

Hetven százalékos készültségben a sport- és a vívócsarnok Zalaegerszegen

Tavaly októberben rakták le annak a megyeszékhelyi iskolai sportlétesítménynek az alapkövét, amelynek az építését tegnap Vigh László országgyűlési képviselő társaságában megtekintette Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár is.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto

A bejáráson a vendégeket a tervezőkkel, kivitelezőkkel együtt Francoise Debeaupte, a Mindszenty-iskolát fenntartó Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend egerszegi rendfőnöknője és Csordás Róbert, az iskola igazgatója kalauzolta.

Fotó: Pezzetta Umberto

Az 1100 négyzetméteres, három részre tagolható sportcsarnok és a kiszolgáló helyiségeivel együtt 1000 négyzetméteres vívócsarnok jelenleg mintegy 70 százalékos készültségben van, hangzott el a bejárás utáni sajtótájékoztatón. A 3,3 milliárd forint bruttó összköltségű Zárda utcai épület a városi sportélet résztvevői mellett a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium diákjait szolgálja, a mostani tervek szerint 2021 januárjától.

Vigh László, Soltész Miklós, Csordás Róbert, Francoise Debeaupte az épülő sportcsarnok előtt Fotó: PU

Vigh László reméli, hogy korábban is át tudják adni a sportolóknak a Modern Városok Program keretében épülő létesítményt. Soltész Miklós, miután megtekintette a két csarnokot, először is köszönetet mondott a francia rendnek a nevelő-oktató munkáért, amit a városban végeznek. Három elemet hangsúlyozott Zalaegerszeg elmúlt tízéves fejlődéséből. Míg korábban az volt a kérdés, hogyan tudnak megélni az itteniek, a nagyarányú fejlesztésnek köszönhetően ma már nem a szociális segélyek körét kell bővíteni a megélhetés biztosítására.

A technológiai fejlődés területéről a járműipari tesztpályát említette (amelyet szintén megtekintett), majd a sport, benne a labdajátékok és a vívás jelentőségére tért ki, amely záloga az egészségesen felnövő ifjúságnak és az idősebb korosztályok jobb életminőségének. Az egyház jelenlétének erősödése is Zalaegerszeg javát szolgálja, mondta, erre kiemelt támogatást fordít a kormányzat. Az építkezés kapcsán kiemelte: a járvány idején sem függesztették fel a beruházásokat, s ez lehetőséget adott az építőiparban dolgozóknak, hogy stabil megélhetéssel rendelkezzenek az egészségügyi veszélyhelyzet idején is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában