Segítenek a kortársaiknak

2020.06.23. 09:00

Bűnmegelőzési ismereteket sajátítanak el a kistolmácsi táborban

Csapatépítő játékok, bűnmegelőzési előadások, sok mozgás és játék. Tartalmas napok várnak azokra a fiatalokra, akik a kortárssegítő-képző táborban töltik a vakáció első napjait.

Szabó Zsófia

Bali Miklós rendőr százados (balról), Balogh László, dr. Farsang Boglárka rendőr alezredes, bűnügyi osztályvezető és Berke László a fiatalokkal a tábor megnyitóján Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Immár tizenhat éve hagyomány, hogy a festői szépségű faluban tartják kiskamasz fiataloknak a rendhagyó és hasznos programot. A bűnmegelőzési tanács támogatásával rendezi meg a Nagykanizsai Rendőrkapitányság és a kanizsai alapellátási intézmény a kortárs tábort, nyolcadik és kilencedik osztályos diákoknak.

Az ünnepélyes megnyitót vasárnap tartották. Bali Miklós rendőr százados elmondta: elsősorban kortárssegítésre és bűnmegelőzésre felkészítő ismereteket tanulnak a diákok.

– Fontos az is, hogy a későbbiekben – akár a tanult információknak köszönhetően – észrevegyék, ha egy kortársukkal probléma van, és tudjanak neki segíteni – fogalmazott Bali Miklós.

Bali Miklós rendőr százados (balról), Balogh László, dr. Farsang Boglárka rendőr alezredes, bűnügyi
osztályvezető és Berke László a fiatalokkal a tábor megnyitóján Fotó: Szakony Attila

A megnyitón Berke László rendőr ezredes, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság vezetője köszöntőjében bemutatta a kapitányság munkáját a táborlakóknak. Kiemelte: a nagykanizsai és a letenyei járás területén dolgoznak a mintegy 370 fős állományukkal.

– Speciális kapitányság a miénk, mivel nemcsak az általános rendőri feladatokat látjuk el, hanem nagy létszámú kollektívával határrendészeti munkát is végzünk. Ennek keretein belül pedig a sármelléki repülőtéren is munkatársaink látják el a rendőri feladatokat. Megemlíteném még azt is a munkánkra vonatkozóan, hogy az elmúlt években folyamatosan csökken a bűncselekmények száma. Mindez vonatkozik a zalakarosi őrs működési területére is, ahol majd a táborozók szolgálatot fognak teljesíteni. Nem azt állítom, hogy nem fordult elő egy-egy bűneset az idegenforgalmi szezonban a fürdővárosban, azonban a kortárs segítő fiatalok elérték azt, hogy szinte csak elenyésző számban történnek ilyen dolgok – összegezte Berke László.

A megnyitón részt vett Balogh László nagykanizsai polgármester is, aki hangsúlyozta: a tábor abból a szempontból is hasznos, hogy a fiatalok együtt vannak, hiszen „a fiatal legjobban a fiatalra hallgat”.

– Fontos szerepet töltenek be a táborban részt vevő fiatalok a társaik életében. Ugyanis a vakációs programon tanult ismereteket átadják majd a társaiknak is – említette Balogh László.

A huszonnégy fiatalra az elkövetkezendő napokban – a hétvégi táborzárásig – sok izgalmas program vár. A vasárnapi tábornyitó nap estéjén már éjszakai túrában (is) volt részük.

A sok játék és mozgás mellett azonban tanulásból sem lesz hiány, ugyanis a diákoknak vizsgázniuk kell a tanult ismeretekből. Július elejétől pedig már élesben vár rájuk a munka a Zalakarosi Fürdőn. A nyaralók biztonságára, zavartalan pihenésére fognak ügyelni a „diákjárőrök”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában