újranyitás

2020.06.12. 13:00

Batyus piknikkel ünneplik, hogy ismét találkozhatnak egymással a magyar-szlovén határon

Néhány napja a magyar–szlovén határszakasz mind a 12 átkelőhelyét megnyitották a forgalom előtt, és ezzel lehetővé vált az átlépés az ellenőrzőpontokon kívül is.

Korosa Titanilla

Ezzel párhuzamosan eltűntek a betonakadályok a két országot összekötő alacsonyabb rendű utakról, így a Bödeháza és a szomszédos Zsitkóc közti aszfaltcsíkról is.

A szlovén–magyar határ újranyitását ünneplik a hetési Barátság Parkban a helyiek és a muravidéki települések képviselői batyus piknik keretében szombaton 14 órától, szervezett programok nélkül. Már a koronavírus-járvány okozta szigorú korlátozások és az elrendelt határzár alatt felmerült a rendezvény ötlete – erről korábban Bedő Andrea, Bödeháza polgármestere nyilatkozott is lapunknak – , mely alkalmat ad arra, hogy újra találkozhassanak a határ két oldalán élők.

A szervezők várnak minden érdeklődőt és szívesen látják az oda érkező kirándulókat, turistákat is. A piknikre érkezőktől kérik: ha módjukban áll, inni- és ennivalóval „felszerelve” érkezzenek a Barátság Parkba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában