Negyedszer rendezték meg

2020.06.29. 17:30

Bagolytúra a Pacsa-hegyen: több mint 240 fő vett részt a közösségkovácsoló programon

Természetjárás, szórakoztató program, de egyben közösségkovácsoló erő is a bagolytúra, amelyet idén már negyedik alkalommal szerveztek meg az északnyugat-zalai kisváros melletti Pacsa-hegyen. A szombati programon 19 csapat, a szervezőkkel együtt több mint 250 fő vett részt.

Gyuricza Ferenc

A Menő Manók egyik legfiatalabb tagja, az óvodás Szabó Olívia (középen) is betalált a kapuba

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Bár a bagolytúra éjszakai program, de az első csapatok – amelyek tagjai között több gyermek is volt – már világosban elindultak. Mi a Menő Manókhoz csatlakoztunk. Az első helyszínen a labdaérzékükről kellett számot adniuk a túrázóknak, az egészen aprókra kapura rúgás, a felnőttekre dekázás várt.

A Menő Manók egyik legfiatalabb tagja, az óvodás Szabó Olívia (középen) is betalált a kapuba
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Nem versenynek tekintjük a túrát, inkább az a cél, hogy a gyerekeket minél jobban bevonjuk a közös programokba – mondta a csoport vezetője, Takácsné Nagy Ágnes. – Mintegy harmincan vagyunk, s ahol lehet, a fiatalokra hagyjuk a feladatok megoldását.

Takácsné Nagy Ágnes hozzátette: az almahorgászatot, a tojásdobálást és a talicskázást különösen élvezték a gyerekek, a felnőttek pedig a tréfás, néhol kissé pikáns feladatok megválaszolása során érezték magukat igazán elemükben. A Menő Manók szerint a legnehezebb feladatnak a kőműves eszközök felismerése bizonyult.

Hári Gábor, a program főszervezője elmondta, az idei bagolytúrán rekordszámú nevező, 19 csapat, több mint 240 fő vett részt, zömében helyből és a környező településekről. Az indulókra több mint három és fél kilométeres túra s számos feladat várt, az utolsóként induló csapat éjjel kettőkor ért vissza a találkozópontra, ahol babgulyással, zsíros kenyérrel várták a résztvevőket. A túrán a legjobb teljesítményt ezúttal a zalabaksai Cupi Pékség csapata nyújtotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában