összefoglaló

2020.05.10. 18:30

Újra szabad a keszthelyi Balaton-part, csarnok épül Nagykanizsán – Ezek voltak a hét legfontosabb hírei

Mozgalmas volt az elmúlt hét. Mutatjuk mi-minden történt!

zaol.hu

Nagy Bálint a sajtótájékoztatón az eddigi bejárási tilalmat jelző szalag eltávolításával jelentette be, hogy ismét lehet sétálni a Balaton-parton

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Keszey Ágnes

Koronavírusos megbetegedések

Zala megye sajnos Magyarország egyik legfertőzöttebb megyéje. A koronavírusos megbetegedések száma szinte minden nap emelkedett. Vasárnapra 168 beteget regisztráltak, ám fontos megjegyezni, hogy közülük sokan már felépültek.

A város és a környék 100 ezer lakójának épül a csarnok Nagykanizsán

A tervek szerint halad a multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok építése a Keleti városrészben. Pénteken volt sajtóbejárás, melyen a kivitelező cég és a városvezetés is részt vett, az elkövetkezendő időszak munkálatairól is szó esett. Részletek cikkünkben.

ZTE FC: a második tesztet is elvégezték, a jövő héten pedig edzőmeccs is jöhet

Valamennyi játékos első koronavírus-tesztje negatív lett, pénteken pedig a második teszten is átesett a ZTE FC kerete, illetve a szakmai stáb. A csapat a hétvégén nem tud még edzőmeccset játszani, de a jövő héten a tervek szerint már igen. Folytatás itt.

Fontos elmenni a szűrővizsgálatra – Zalában 17 településről hívtak meg 678 lakost (videó)

Megkezdődött négy orvosképző egyetem koordinálásával az országos vizsgálatsorozat, 500 településen közel 18 ezer fő bevonásával. A reprezentatív kutatás célja, hogy pontos képet adjon a járvány kiterjedéséről és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról. Folytatás itt.

Négy hét után óvatosan nyitnak a Balaton-parton

A járványhelyzet miatti eddigi korlátozásokat feloldva már hétvégente is lehet sétálni, kutyát sétáltatni, biciklizni és horgászni a keszthelyi Balaton-parton, de a város egyes területein továbbra is szigorúbb szabályok élnek a vírus terjedésének megakadályozására. Folytatás itt.

Zalaegerszeg lenne az első vidéki város ahol megjelenne a PCR tesztelést végző mobil tesztpont

Balaicz Zoltán polgármester erről szóló közleményéért kattintson ide!

A Mindszentyben is magyar írásbelivel indult hétfőn a megmérettetés

Csak a bejáratnál maszkot, gumikesztyűt viselő és az érkező fiataloknak egy dobozból orrot, szájat védő eszközöket kínáló tanárok és segítők látványa tette szokatlanná a belépést tegnap a megyeszékhelyi Mindszenty-gimnáziumba, ahol hétfőn délelőtt 68 diák veselkedett neki a magyarérettségi írásbeli feladatainak. Csordás Róbert igazgató érdeklődésünkre elmondta, hogy a diákokat tíz tanteremben ültették le, legfeljebb nyolcukat egy helyiségben, ily módon mindenhol biztosították a megfelelő távolságot, amit idén elsősorban a koronavírus miatti veszélyhelyzet indokolt. A tantermekben a fertőtlenítős flakonok és a folyosókon is védőmaszkban szolgálatot teljesítő felügyelő tanárok látványa tette külön is emlékezetessé ezt a napot. Folytatás itt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában