Koronavírus Zalában

2020.05.03. 07:00

Tovább emelkedett a fertőzöttek száma Zalában; fertőtlenítések; érettségi – Mutatjuk, mi történt szombaton

Az elmúlt heteket a koronavírus, és az annak megelőzésére tett intézkedések alakítják. A szombati nap ehhez kapcsolódó zalai híreit mutatjuk egyben.

zaol.hu

Fotó: Balaicz Zoltán

Emelkedett az igazolt koronavírusos esetek száma Zalában

Tovább folytatódott a hét folyamán tapasztalható emelkedés. A legfrissebb adatok szerint ez a szám tovább emelkedett: a szombati 115 fertőzöttről, vasárnap reggelre 123 főre emelkedett a betegek száma.

Teljes fertőtlenítést végeztek a zalaegerszegi Városházán

Folyamatosan zajlik Zalaegerszegen a közterületek és intézmények fertőtlenítése, ennek keretében a Nano Clean For You Kft. önkéntes felajánlásként teljes fertőtlenítést végzett a Városházán – írja Balaicz Zoltán szombati bejegyzésében a közösségi oldalán. Kattintson IDE a fotókért!

Érettségi: biztosítják a védőeszközöket Zalában is

Megkezdődött az érettségizőknek és felügyelő tanáraiknak biztosított maszkok és védőeszközök kiszállítása – jelentették be csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten. Zala megyében is zajlik a védőfelszerelések átadása. A Zala Megyei Kormányhivatal munkatársai adják át az eszközöket a fenntartók részére. Részletek a cikkben.

Nagykanizsán is szigorú intézkedések mellett kezdődik az érettségi

Hétfőn a dél-zalai városban is szigorú óvintézkedések mellett kezdődnek meg az érettségi vizsgák. A részletekről Balogh ­László polgármester számolt be ­Facebook-profilján. ITT olvasható a polgármester teljes közleménye.

Védőmaszkok és ózongenerátor a legnagyobb biztonságért Hévízen

Miután Hévíz minden polgára kapott két-két, a lehető legnagyobb védelmet biztosító maszkot, Papp Gábor polgármester a város érettségizőinek, illetve a matúrát felügyelő, segítő tanároknak is vitt a védőeszközökből. A teljes cikk ezen a linken található.

Csak szűk körben emlékezhettek meg Zrínyi Miklósról Zalaegerszegen

A ­Zrínyi Miklós Gimnázium ezekben a napokban ünnepelné fennállása 125., valamint névadója születésének 400. évfordulóját. Mindezt az egészségügyi veszélyhelyzet korlátozásai miatt csak szűk körben teheti meg. Olvasson róla bővebben ITT!

Rendhagyó városnapi köszöntés: a polgármester beszéde nem maradt el Hévízen

Rendhagyó módon ugyan, de megünnepelték a város születésnapját Hévízen. Papp Gábor ezúttal az üres díszteremben mondta el beszédét, ám jelezte, hogy a járvány elvonultával valóban megülik a jeles napot, s akkor adják át a díjakat, elismeréseket is. Részletesebben az alábbi linken olvashat róla!

A járvány idején is számíthatnak egymásra a dél-zalai falvak

Az együttmű­ködés és a közös gondolkodás jegyében zavartalanul zajlik a munka a járvány idején is Dél-Zala legnagyobb lélekszámú közös önkormányzati hivatalában. Nyolc település önkormányzati feladatait látja el a 2019-es választások óta az Újudvari Közös Önkormányzati Hivatal. Részletek a cikkben.

Valamennyi csapi diákhoz eljut a tanulnivaló

A tantermen kívüli, digitális tanrend bevezetése még a „normál” közoktatási intézményekben is nagy és komoly feladat volt pedagógusnak, diáknak, szülőnek egyaránt. A csapi Térségi Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium esetében meg pláne, hiszen az intézményben tanuló 150 diák nagy része hátrányos helyzetű, szegény sorsú gyermek, s bizony sokak családjában nincs számítógép. Részletesebb írást ezen a linken található róla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában