Tóparti faültetés

2020.05.12. 10:00

Rendhagyó madarak és fák napi program Gutorföldén

Az eseményt a település határában található horgásztónál tartotta az Együtt Gutorföldéért Egyesület.

Korosa Titanilla

A frissen elültetett fa tövénél Pacsai Ferencné, az egyesület tagja Fotó: Korosa Titanilla

Hatodik alkalommal készültek már a szervezők az egyre népszerűbb madarak és fák napi természetjáró vetélkedőre, ám a járványhelyzet miatti korlátozások ezt meghiúsították. A csapatok (családok, baráti társaságok) számára meghirdetett, többállomásos, játékos verseny helyett most a civil szervezet tagjai fát ültettek.

A frissen elültetett fa tövénél Pacsai Ferencné, az egyesület tagja Fotó: Korosa Titanilla

– A programot a helyi Csondor Tamás, a TMK Rock Band énekese kezdeményezte – mondta el Novotnik Mihály, az egyesület elnöke. – A rendezvény évről évre bővült, az elmúlt két évben már a madártani egyesület zalai csoportjának tagjai is csatlakoztak hozzá gyűrűzési bemutatóval. Hagyomány volt, hogy a győztes csapat tagjai a verseny végén elültetik a mindenkori év fáját a tó partján. Most ezt folytattuk közösen a 2020-as év fájával, egy tatárjuharral.

Hozzátette: nem volt könnyű beszerezni a faj egy képviselőjét, végül a novai Szalay Díszfaiskolából jutottak hozzá egy példányhoz. A rendezvény célját megismerve a vállalkozó ajándékként ajánlotta fel a tatárjuhar-fát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában