Fejlesztések a település érdekében

2020.05.07. 07:00

Megújul a kultúrház, megoldódik a csapadékvíz felszíni elvezetése Zalaszentjakabon

Tovább szépül a dél-zalai kistelepülés, ahol az elmúlt időszakban több beruházásra közel húszmillió forintot szánt az önkormányzat. Egyebek között a kultúrház felújítása is hamarosan befejeződik.

Benedek Bálint

Molnár József polgármester szerint a település jó úton halad, hogy teljesüljenek a felmerülő lakossági igények

Fotó: Szakony Attila

A Zalakaroshoz közeli Zalaszentjakab az elmúlt években szemmel láthatóan is fejlődött, felújították a település közepén álló haranglábat, modernizálták az orvosi rendelőt és a hivatalt. A közterületeken kialakított virágágyásokba évről évre a helyi területeken és fóliasátrakban nevelt egynyári virágokat ültetnek.

Molnár József polgármester pedig büszke arra, hogy 2018-ban a 60 évvel ezelőtt épült kultúrház a kormánytól településfejlesztésre kapott összegből új, minőségi belső térrel gazdagodott. Azonban még abból az összegből sem futotta mindenre, ezért apránként igyekeztek a mai kor követelményeinek megfelelő állapotot megteremteni.

– Most végre valóban a munkák utolsó fázisához érkeztünk – mondta a településvezető. – Pályázati forrásból nyertünk tíz-

millió forintot, melyet még további kétmillió forint saját erővel megtoldott az önkormányzat. Az épület külső részének vakolása és színezése mellett nagy hangsúlyt fordítottunk az akadálymentesítésre, ezért a lépcső helyett rámpát készítettünk, a tereprendezés keretében pedig az udvar egy része térkő burkolatot kapott. A belső térben is jelentős változások történtek, kicseréltük az ajtókat, újjáépítettük a szociális helyiségeket. Szeretnénk

a veszélyhelyzet elmúltával esztétikus környezetben vendégül látni a kulturális csoportokat.

Molnár József polgármester szerint a település jó úton halad, hogy teljesüljenek a felmerülő lakossági igények
Fotók: Szakony Attila

 

Molnár József hozzátette: minden a faluban felmerülő problémát igyekeznek mielőbb orvosolni, így például a Start munkaprogramon keresztül elnyert közel hétmillió forintos támogatásból 250 méter hosszan megoldódik a csapadékvíz felszíni elvezetése mederburkolással. A munkálatok elvégzéséhez az ingatlanok előtti hidakat és kapubejárókat is rendbe tették. Ugyancsak ennek a projektnek a keretében az önkormányzati hivatallal szemközti oldalon több parkolóhely is létesült.

A kultúrház felújítása hosszú évek munkájának eredményeként hamarosan teljesen elkészülhet

– Kicsivel több mint egymillió forintos önköltséggel pedig az önkormányzat garázsa előtti terület kapott új aszfaltréteget – folytatta a polgármester. – A helyiséget korábban már felújítottuk, ám az előtte elterülő 85 négyzetméteres terület elhasználódott, a borítás feltöredezett, veszélyessé vált. Ezt jó minőségben állítottuk helyre. A település érdekében dolgozunk tovább, az új pályázatok figyelése folyamatos. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a jövőben is lesz teendőnk bőven. A Hunyadi utca 800 méter hosszan új szilárd burkolatot kap, valamint a mellette húzódó vízelvezető árkokat is rendbe tesszük. Ezenkívül a temető kerítését az új parcellákkal együtt mintegy 500 méter hosszan kicseréljük, valamint a belső úthálózat szintén szilárd borítással gazdagodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában