Koronavírus Zalában

2020.05.20. 08:40

Maszkban és kesztyűben vizsgáznak a tanulóvezetők

Közel két hónapon keresztül nem lehetett megtartani a képzéseket és a számonkéréseket az autósiskolákban. Május 6-tól szigorú szabályok mellett indultak újra az autós oktatás.

KanizsaTV

Március közepén nagyjából 300-400 tanulónak kellett felfüggesztenie mind a gyakorlati, mind az elméleti képzéseket az egyik nagykanizsai autósiskolában. A KanizsaTV kérdezte az oktatókat, akik szerint a diákoknak nem okozott túl nagy problémát a leállás. A tapasztalat azt mutatja, hogy a tanulóvezetők most sokkal jobban koncentrálnak, mint koronavírus előtt.

Furdán János, a Start Autósiskola oktatója a televíziónak elárulta, hogy az újraindulással annyi változott, hogy maszkot, illetve kesztyűt kell viselnünk az oktatóknak és a diákoknak is. Természetesen az autó fertőtlenítése sem maradhat ki, minden tanuló után a kormányt, az irányjelzőt és a váltót is le kell tisztítani. Kollégáival az javasolják, ha a tanuló nem érzi jól magát, inkább hagyja ki az órát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában