Méltó körülmények a kápolna búcsújára

2020.05.11. 09:00

Közösségi munkával tették rendbe a pusztavörcsöki kápolna környezetét Csörnyeföldön

Közösségi munkát szervezett a pusztavörcsöki kápolna környezetének rendbetételére a dél-zalai község önkormányzata. A szombati munkálatokban mintegy húszan vettek részt.

Gyuricza Ferenc

A közösségi munkát azért az elmúlt hét végére időzítették, mert az úgynevezett temetődombon álló, a község vörcsöki településrésze fölé magasodó kápolnának Nepomuki Szent János a védőszentje, akinek emléknapja május 16-ra esik. A vörcsöki búcsút ennek megfelelően minden esztendőben az említett dátumot követő vasárnap – ez évben másnap, május 17-én – tartják. A 2020- as búcsú azért is bír különös jelentőséggel, mert éppen kétszáz esztendeje, hogy a kápolnát felszentelték.

A közösségi munka során a kápolnához vezető utat is kitisztították. A kép előterében Hóbor-Sztrahia Krisztina (balról), Ternáczné Borovics Eszter és Horváth Lászlóné Fotó: Gyuricza Ferenc

- Szentmisét évente egy alkalommal, ezen a hétvégén tartunk a vörcsöki kápolnában – mondta Hóbor-Sztrahia Krisztina, Csörnyeföld polgármestere.

- Az idei ünnepi misére szerettünk volna méltó körülményeket teremteni, ezért szerveztük a közösségi munkát. Örömmel tapasztaltuk, hogy viszonylag sokan csatlakoztak, ezért a tervezett feladatokat el is tudjuk végezni. Ügyelünk arra, hogy a másfél méteres távolságot betartsuk egymástól, valamint biztosítottunk védőfelszerelést, kesztyűt, maszkot, kézfertőtlenítőt is. A polgármester részletezte is a munkálatokat. Kitisztították, s járhatóvá tették az elgazosodott, illetve a bokrok által teljesen elfoglalt kápolnához vezető utat. Emellett megtisztították az épület közvetlen környékét is, valamint kitakarították a kápolna belső terét. Hóbor-Sztrahia Krisztina hozzátette: azt is javasolni fogják az egyházközségnek, hogy az épület megmentése érdekében a jövőben lehetőség szerint gyakrabban, akár havonta tartsanak ott szentmiséket.

Ezek is érdekelhetik