Beruházás

2020.05.28. 08:00

Gumiból készült burkolat az óvoda teraszára Csesztregen

Új burkolatot kapott a három csoporttal működő Tündérkert Óvoda terasza. Az óvodai nevelést elősegítő, fejlesztő elemeket is tartalmazó beruházás a Magyar falu program keretében valósult meg.

Gyuricza Ferenc

Vigh László (balról), Cseke Erika intézményvezető, Bedőné Lőrincz Valéria óvodapedagógus és Bedő Róbert az új óvodateraszon

Fotó: Gyuricza Ferenc

A beruházásról néhány hete már írtunk lapunkban, akkor Bedő Róbert polgármester elmondta: a 104 négyzetméter alapterületű külső terasznak korábban faburkolata volt, amit most olyan kétrétegű, összesen három centiméternyi vastagságú, újrahasznosított gumiból készült felülettel cseréltek ki, amely rugalmassága miatt biztonságosabb, kíméli az ízületeket, a kialakítása pedig arra is lehetőséget teremtett, hogy fejlesztő elemeket építsenek bele. Mindezt a tegnapi átadáson is megismételte, hozzátéve azt is, hogy a Magyar falu program keretében elnyert támogatás nemcsak a burkolatcserét tette lehetővé, de egy kültéri ivókút is készül az óvodaudvarra. Ez utóbbit június 30-ig kell befejeznie a kivitelezéssel megbízott vállalkozónak.

Vigh László (balról), Cseke Erika intézményvezető, Bedőné Lőrincz Valéria óvodapedagógus és Bedő Róbert az új óvodateraszon
Fotó: Gyuricza Ferenc

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője a beruházás átadásakor többek közt arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány alatt jól vizsgázott a település, hiszen lakói betartották a veszélyhelyzetre kialakított szabályokat, ennek köszönhetően sikerült elkerülniük a fertőzést. A helyi közösség tehát – számos további magyar kistelepüléshez hasonlóan – mintaként szolgált. Emellett azt is hangoztatta, hogy Csesztreg a közszolgáltatások terén ugyancsak minta, hiszen mint központi település számos közintézménnyel, köztük olyan iskolai előkészítő térrel, azaz háromcsoportos óvodával is rendelkezik, amely megfelel a harmadik évezred kívánalmainak.

Az intézményt tíz település által létrehozott társulás tartja fenn, az óvodaudvar felújítására is ez a közösség nyújtott be sikeres pályázatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában