Új technológia

2020.05.06. 19:00

Folytatták idén Nagypáliban a zártkerti út felújítását

A falu zártkerti útjainak fejlesztéséről értesítette lapunkat Köcse Tibor, a település polgármestere.

ZH

Fotó: Köcse Tibor

Mint írta, tavaly a Nyíres-majorig remix technológiával, mintegy 30 millió forint ráfordításával készült el egy útszakasz, majd a beruházást idén áprilisban pályázati forrásból és önkormányzati önerő felhasználásával folytatták.

Fotó: Köcse Tibor

Ennek során egyrétegű szórt bazalt felületzárás kerül a már meglévő alapra, bitumen beitatással. Az építés költsége 10 millió forint.

A polgármester hozzátette: az idén először az ingatlan­adóból is használtak az útfelújítás céljára, amit további önkormányzati forrásokból egészítettek ki. Ily módon közös pénzügyi megvalósítással mehet végbe a beruházás, és minden érintett érdeke az is, hogy az út sokáig jó állapotú maradhasson. Éppen ezért 30 kilométer/órás sebesség- és 5 tonnás súlykorlátozást léptettek életbe ezen a szakaszon. A szabályok betartását pedig ellenőriztetik.

Fontos az is – tette hozzá Köcse Tibor –, hogy gazdálkodók igényei mellett az út sportolási (kerékpározás, futás) és idegenforgalmi szempontoknak is megfeleljen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában