Jövő augusztusra kész

2020.05.09. 11:30

A város és a környék 100 ezer lakójának épül a csarnok Nagykanizsán

A tervek szerint halad a multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok építése a Keleti városrészben. A pénteki bejáráson, melyen a kivitelező cég és a városvezetés is részt vett, az elkövetkezendő időszak munkálatairól is szó esett.

Szabó Zsófia

Az épülő sportcsarnok előtt Balogh László polgármester, Diós András főmérnök, Peresztegi Imre, a ZÁÉV Zrt. elnöke, valamint Cseresnyés Péter, Bizzer András és Dormán József

Fotó: Szakony Attila

Korábban többször beszámoltunk a 15 milliárd forint értékű beruházásról, amely a tervek szerint jövő év augusztusára készül el. A kivitelezésért felelős ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója, Dormán József tegnap felidézte: az elmúlt öt hónap során többek közt közműkiváltási, majd alapozási munkák történtek meg, továbbá 158 kehelyalapot öntöttek meg és felállításra kerül ötven pillér. A szerkezetépítési tennivalókat őszig szeretnék befejezni, azt követően az acéltető-szerkezet megvalósítása lesz soron. Ha minden a tervek szerint halad a továbbiakban is, év végéig a majdani épület beázásmentes állapotát szeretnének elérni. A vezérigazgató a bejáráson bemutatott látványtervek kapcsán kiemelte: 2400 négyzetméteres lesz a küzdőtér, ami a lelátóval együtt 5000 férőhelyet biztosít majd a csarnokban. Továbbá öt edzőterem is lesz a „Kanizsa Arénában”.

Az épülő sportcsarnok előtt Balogh László polgármester, Diós András főmérnök, Peresztegi Imre, a ZÁÉV Zrt. elnöke, valamint Cseresnyés Péter, Bizzer András és Dormán József
Fotó: Szakony Attila

A vezérigazgató kiemelte: az épület 25 százalékban megújuló energia hasznosításával működik majd, akadálymentesítik, valamint – mivel üvegfalú lesz az épület – egyedi árnyékolással is ellátják. Továbbá 500 férőhelyes parkolót is építenek a csarnokhoz.

Az eseményen részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő is, aki hangsúlyozta: hatalmas jelentősége lesz a sport- és rendezvénycsarnoknak a város és a térség életében.

– Nem csak sportolásra lesz alkalmas az épület, de rendezvényeknek is méltó helyszínt biztosít. A városnak és a környékbeli településeknek is készül, mintegy százezer ember szórakozását szolgálja majd, kulturális vagy sportrendezvények tereként – fogalmazott Cseresnyés Péter.

A bejáráson Bizzer András, Nagykanizsa alpolgármestere annak adott hangot: régi álma volt már Kanizsának, hogy legyen egy sport- és rendezvénycsarnoka.

– Fontosnak tartjuk, többek közt azt is, hogy a helyi emberek is használhassák sportolásra – nem csak szurkolóként, eseményeken – a létesítményt. Azt pedig kimondottan jó dolognak tartom, hogy a sportcsarnok a Keleti városrészben épül, mivel így még inkább kiemeli a városrész fontosságát. Széles spektrumú szórakoztató központ lesz a csarnok, amelyben minden generáció számára lesznek programok – így Bizzer András.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában