Esélyteremtés biztosítása

2020.05.04. 16:00

A hátrányok mérsékléséért küzd a Nagykanizsai Református Egyházközség

Lezárult a Nagykanizsai Református Egyházközség hátránykompenzációs projektje.

Horváth-Balogh Attila

Hella Ferenc lelkipásztor elmondta: a Nagykanizsai Református Egyházközségnek és a Nagykanizsai Református Egyházközségért Alapítványnak 2018 év elejétől lehetősége nyílt „Nehéz helyzetben lévő, gyermeküket egyedül nevelő anyák számára támasz nyújtása a közösség erejével – az esélyteremtés biztosítása fenntartható módon” címmel uniós hátránykompenzációs projekt megvalósítására.

A projekt elsődleges célcsoportjába azok a gyermekes családok tartoztak, melyek lakhatása nem volt biztosítva, illetve az önálló családi életet nagymértékben akadályozó körülményként a szülő(k) betegsége, fogyatékossága, beilleszkedési zavara, a családi konfliktusok, a háztartás-vezetési, gyermeknevelési ismeretek elégtelensége merült fel. Célként az fogalmazódott meg, hogy a programba bekerülő családok tudjanak önállóan, vagy minimális segítséggel működni.

A projekt részeként kialakítottak egy tankertet is, ahol ökológiai gazdálkodási modell alapján termelhetnek a rászorulók. Továbbá a projektben együttműködő partnerként részt vevő Családok Átmeneti Otthonában, valamint az egyházközségen belül új közösségi tereket hoztak létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában