Koronavírus Zalában

2020.04.10. 09:00

Zalaegerszegi korlátozások és ellenőrzések húsvétkor – Balaicz Zoltán közleménye

Balaicz Zoltán pénteken reggel közösségi oldalán közzétett közleményében beszámol a húsvétra vonatkozó intézkedésekről:

zaol.hu

Az elmúlt napokban többször írtam és beszéltem arról, hogy az előttünk álló négy napban határozottan kérek minden városlakót: fokozottan tartsák be a kijárási korlátozásokat, az idősek mindenképpen maradjanak otthon, a fiatalabbak pedig csakis a szabályoknak megfelelően egyéni, vagy szűk családi szabadidős programokra menjenek ki.

Igen, ez egy egészen más ünnep lesz, mint amit megszoktunk. Nem örülhetünk önfeledten, nem találkozhatunk családtagjainkkal, rokonainkkal, barátainkkal, nem ölelhetjük meg szüleinket és nagyszüleinket. Én is tudom, mennyire megvisel mindannyiunkat. A kisfiam hetek óta nem találkozhatott a nagyszüleivel, a nagyszülők hetek óta nem láthatták unokájukat, én pedig rendszeres időközönként csak több méter távolságból, maszkban, a folyosóról beszélgetek a szüleimmel.

Tudom, hogy nehéz megállni, tudom, hogy a napsütés csalogató. Mégis vegyünk erőt magunkon! Nem lesz könnyű, de a jövő érdekében meg kell tennünk!

Büszke vagyok rá, hogy az elmúlt hetekben Zalaegerszeg polgárainak döntő többsége követte a szakmai tanácsokat. Közösségünk nagy része fegyelmezett volt. Azonban mindig azokra figyelünk fel, akik nem tartják be a szabályokat, és ezzel veszélyeztetik közös küzdelmünket a járvány terjedése ellen.

Ezért élve a Magyarország Kormánya által hétfő estig biztosított jogommal, intézkedéseket rendeltem el a kijárási korlátozás szabályainak betartása érdekében a húsvéti négy nap idejére. Tartalmáról előzetesen egyeztettem a közgyűlés kormánypárti és ellenzéki frakcióival és képviselőivel is, a rendelkezés támogatottsága egyhangú! Köszönöm nekik!

Szalaggal, kordonnal és figyelmeztető táblával lezárásra kerül:

- TV torony parkolója

- Azáleás-völgy parkolója és bejárata

- Alsóerdő, Panoráma út alsó és felső része

- Alsóerdő, volt napközis tábor területe

- Aranyoslapi forrás parkolója, hídja, szalonnasütő környéke

- Vizslapark közösségi gyülekezési terei

- Parkerő parkolója, bejárata, közösségi gyülekezési terei

- Gébárti-tó parkolója, hídjai, közösségi gyülekezési terei

- Valamint továbbra is érvényben marad valamennyi játszótér és sportpark lezárása.

A megyei rendőrfőkapitányság, a zalaegerszegi városi kapitányság, a közterületfelügyelet, a polgárőrség, és a honvédség alakulatai és járőrei ebben a négy napban maximális erővel, fokozott jelenléttel és határozott fellépéssel jelennek meg a fent említett helyszíneken, továbbá valamennyi városrészben. Minden, a kijárási korlátozásról szóló rendelettel ellentétes, felesleges és konkrét cél nélküli csoportosulás esetén intézkedésre kerül sor.

Amennyiben az udvarias, de erélyes felszólítás már nem elég, a kijárási korlátozás szabályait megszegők a maximálisan kiszabható pénzbírságban fognak részesülni!

A már maszkkal rendelkezők számára a közösségi tereken, üzletekben és egyéb találkozásokra alkalmas területeken kötelező ezen védelmi felszerelés használata.

Tudom, hogy a város lakóinak többsége a saját egészségünk, a közösségünk védelme érdekében eddig is betartotta a korlátozásokat. Sajnos azonban azért, hogy mindenki így tegyen, határozottabb fellépésre is szükség van.

Köszönöm a megértést, az együttműködést. Hiszem, hogy mi, zalaegerszegiek felelősségteljes magatartással, egymásra fokozottan odafigyelve, a szabályokat betartva át fogjuk vészelni ezt a nehéz időszakot!

Áldott Húsvétot kívánok szülővárosom minden polgárának!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában