Maradj otthon!

2020.04.01. 12:00

Üzenetet küldtek a cserszegtomaji diákok – Jó otthon lenni, de van, akinek az iskolatej is hiányzik

A falu Szabó István Általános Iskolájának kisdiákjai is csatlakoztak a Maradj otthon! kampányhoz. Kisfilmjükben azt üzenik, bár hiányoznak a pedagógusok, a barátok, de most az a legfontosabb, hogy betartsák a szabályokat.

Péter Árpád

A második osztályos Wingenfeld Barnabás „nemzetközi” alkotást készített Fotó: ZH

A legnépszerűbb videómegosztón látható klipben a gyerekek saját alkotásaikkal a kezükben, otthoni környezetben láthatók. Az 1–2. osztályosok a nekik rajzot tanító Fridingerné Monostori Zsuzsa kérésére fogalmazták meg, mit jelent nekik ez a helyzet. A színes kis plakátokban az a közös, hogy mindegyiken ott a felirat: Maradj otthon! A fotókat a szülők küldték el a pedagógusnak, aki figyelemfelkeltő etűdöt készített a fényképekből.

A második osztályos Wingenfeld Barnabás „nemzetközi” alkotást készített Fotó: ZH

– A digitális, otthoni tanrend bevezetése előtt sokat beszélgettünk az iskolában a gyerekekkel, például a vírus terjedési módjáról, illetve a helyes kézmosásról, így megértik, hogy most otthon kell maradniuk – mondta Fridingerné Monostori Zsuzsa. – Valamint az is világos számukra, hogy miért vannak körbeszalagozva a játszóterek és miért nem járhatnak közösségbe. Az eddigi tapasztalatunk szerint a kisdiákok élvezik, hogy többet lehetnek együtt a szüleikkel, de mindig panaszkodnak, hogy nem jó a barátaik nélkül. Az egyik legaranyosabb „vallomás” úgy hangzott: még az iskolatej is hiányzik…

A cserszegtomaji pedagógus azt mondta, hogy a tanárok, tanítók alkalmazkodnak a helyzethez, a tananyag átadásához pedig mindenféle platformot tesztelnek, amelyek megfelelnek a gyerekek korosztályi sajátosságainak. Az ő osztályában egyébként a diákok leginkább tankönyvből dolgoznak, kevesebb az interaktív online óra, mert a kicsik még szégyellik magukat a webkamera előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában