Koronavírus Zalában

2020.04.10. 07:30

Már van zalai halálos áldozata is a koronavírusnak- Mutatjuk mi történt csütörtökön

Az elmúlt heteket a koronavírus, és az annak megelőzésére tett intézkedések alakítják. A csütörtöki nap ehhez kapcsolódó zalai híreit mutatjuk egyben.

zaol.hu

Balaicz Zoltán csütörtökön adott ki friss közleményt

Sajnos már a megyénkben is van halálos áldozata a vírusnak, egy 61 éves hölgy, aki krónikus veseelégtelenségben, anyagcsere és daganatos betegségben is szenvedett. A csütörtöki adatok szerint Zala megyében 19 főre nőtt az igazolt koronavírusos betegek száma. A hatóságilag házi karanténra kötelezettek száma jelenleg a városban 105 fő. (Az összes eddigi 153 határozatból 48 már lejárt.) Bővebben ITT olvasható a polgármester tájékoztatása. Balaicz Zoltán akkor még 19 fertőzöttről számolt be, ám sajnos péntek reggelre emelkedett a szám. Jelenleg Zala megyében 23 fertőzöttről ír a koronavírus.gov.

Eddig 13 igazolt koronavírusos fertőzöttről van tudomás Keszthelyen

Az alábbiakban Keszthely polgármesterének, Nagy Bálintnak a csütörtök délután kiadott tájékoztatója szerint kedden a Keszthelyi Televízió egyik munkatársánál is megállapították a fertőzés tényét. Az illetékes járványügyi hatóság elvégezte a szükséges kontaktvizsgálatokat, és a stúdió teljes fertőtlenítését.

Vonyarcvashegy és Hévíz is kéri, hogy húsvétkor ne keressék fel a községet

Így Vonyarcvashegy Nagyközség Önkormányzata, és Hévíz Önkormányzata is közzétette, hogy megkérik az embereket, hogy ne is jöjjenek be a településre, hiszen be vannak tartva a rendeletek. Az üzletek nincsenek nyitva, a sétányaink le vannak zárva. A tóra nem lehet bemenni, a tó körüli sétány hermetikusan le van zárva, az ottani katonai parancsnok és a főigazgató úr rendelkezése alapján. Csütörtöki cikkeinkben részletesebben információkat talál róla. Gyenesdiás önkormányzata is otthonmaradásra biztat mindenkit olvasható cikkünkben.

Házilag varrt maszkot is visznek a lakóknak Letenyén

A Letenyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat és a Dunántúli St. Flórián Olimpiai Sport és Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület közösen, házilag készített maszkokat gyárt hetek óta, hogy elsősorban a rászorulóknak segítsen. Elsősorban a nehéz körülmények között élőknek segítettek a civil szervezetek, akik ingyenesen az elmúlt időszakban már több mint ezer maszkot osztottak ki a határ menti város lakói között. Kattintson az alábbi linkre a tájékozatásért!

Ezt üzeni Szabó Zsolt, a Zalakerámia ZTE KK csapatkapitánya

Ezúttal Szabó Zsolt, a Zalakerámia ZTE KK csapatkapitánya üzent az embereknek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. A videót megnézheti ezen a linken.

Kötelező a szájmaszk viselése a Szent Rafael Kórház területén

A pácienseket és kísérőiket arra kérik, hogy szájmaszkban érkezzenek. Ha valakinek nincsen védőeszköze, a kórház a dolgozók védelmét szolgáló készletből tud biztosítani – olvasható csütörtöki cikkünkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában