tilalom

2020.04.04. 07:00

Lezárták a hévízi sétányt – Kordont, ellenőrző pontokat állítottak fel

Nem lehet használni a reumakórház előtti parkot és sétányt, a Festetics tér felől kordon és kerítés is jelzi ezt.

Péter Árpád

A kórház épülete előtti sétányt most nem lehet használni, kordon és kerítés is jelzi ezt Fotó: Péter B. Árpád

A Schulhof sétány lezárásáról – a kihelyezett tiltó tábla tanúsága szerint – a kórházparancsnok határozott. Úgy tudjuk, mivel a most is üzemelő intézményben zömmel idősek gyógyulnak, őket és a dolgozókat védve született meg a döntés, annak érdekében, hogy csökkentsék a járványügyi kockázatot.

A kórház épülete előtti sétányt most nem lehet használni, kordon
és kerítés is jelzi ezt Fotó: Péter B. Árpád

Tegnap óta tilos a gyalogos közlekedés a területen, oda belépni csak engedéllyel lehet, például ha valaki betegfelvételre érkezik. A terápiás centrumban, illetve az Ady utca felőli sorompós bejáratnál ellenőrző pontot állítottak fel, ahol megmérik az érkezők testhőmérsékletét, illetve kockázatfelmérést végeznek a szakemberek az országban mindenütt alkalmazott kérdőív segítségével. Aki belép(het) a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház területére, annak kötelező kézfertőtlenítést írtak elő.

Az intézmény tájékoztatása szerint a járóbetegeket munkanapokon fél héttől fél tizenegyig várják, előjegyzés alapján. Leletet személyesen nem lehet átvenni, de az elektronikus egészségügyi rendszerben a háziorvosok hozzáférnek ahhoz, külön kérésre pedig akár postai úton is kiküldik. A szakorvosi rendeléseket főként telefonos konzultációként lehet igénybe venni, és csak a legszükségesebb esetben fogadnak pácienst.

Mint azt korábban megírtuk, a tófürdő március 18. óta nem üzemel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában