Erősödő egyetemi kar

2020.04.08. 07:00

Két országgyűlési képviselő módosító indítványaként

Törvénymódosító indítványt nyújtott be Vigh László zalaegerszegi és Ovádi Péter veszprémi országgyűlési képviselő annak érdekében, hogy a jelenleg a BGE-hez tartozó zalaegerszegi Gazdálkodási Kar a felsőoktatási átalakítás keretében a Pannon Egyetem szervezetébe olvadjon be.

ZH

Vigh László zalaegerszegi (jobbról) és Ovádi Péter veszprémi (b) parlamenti képviselő Schanda Tamás miniszterhelyettessel (ITM) egyeztet

Fotó: ZH

Vigh László képviselő lapunknak jelezte: a Pannon Egyetem vezetőségével közösen arra a megállapításra jutottak, hogy mind Zalaegerszeg város lehetőségeit, mind az intézmény regionális szerepét nagyban erősítené, ha a kar a Pannon Egyetemhez tartozna.

Vigh László zalaegerszegi (jobbról) és Ovádi Péter veszprémi (b) parlamenti képviselő Schanda Tamás miniszterhelyettessel (ITM) egyeztet Fotó: ZH

„Az integráció következtében egy szakmailag erős, gazdasági és műszaki területen is számottevő egyetemi kar járulhatna hozzá Zalaegerszeg fejlődéséhez, amely az oktatási és kutatási spektrum bővítésével jelentősen támogatná a város és a régió gazdaságát és iparát” – fogalmazott a képviselő.

A Pannon Egyetemtől dr. Gelencsér András rektor és Csillag Zsolt kancellár is közleményt adott ki, amelyben kifejtették: a Pannon Egyetem vezetősége messzemenően egyetért a képviselői kezdeményezéssel. Zalaegerszegen minőségi és versenyképes felsőoktatási centrumot hoznának létre, szoros együttműködésben a város önkormányzatával és a térség gazdálkodó szervezeteivel, intézményeivel – írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában