Koronavírus Zalában

2020.04.18. 07:00

Idén másként alakul az óvodai és bölcsődei felvétel Hévízen

A megszokottól eltérően alakul a városban az óvodai és a bölcsődei felvétel rendje a járványhelyzet miatt.

Péter B. Árpád

Fotó: Pixabay

Biztonsági, egészségvédelmi okokból idén nem kérik a szülőktől a személyes megjelenést, a szükséges dokumentumok bemutatását az önkormányzati intézményekben. Az óvoda – a központi és az egregyi is – automatikusan felveszi a körzetébe tartozó apróságokat, amiről a formális döntés április 21-én születik meg. Azokról, akik korábban írásban jelezték „átjelentkezési” szándékukat máshonnan, a létszámadatok függvényében április 30-ig határoznak. A beiratkozáshoz szükséges iratokat a gyermek első óvodai napján kell bemutatni.

Hasonló a helyzet Hévíz bölcsődéjében is. Varga András, a Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény vezetője közölte, a beiratkozás ezúttal elektronikusan történik. Az online hozzáférhető nyomtatványokat április 27-ig kell e-mailben elküldeni a

[email protected] címre, az intézmény pedig elektronikusan küld értesítést a felvételről. Varga András kiemelte, az elbírálásnál a hévíziek előnyt élveznek.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában