Keddi összefoglaló

2020.04.01. 09:55

Hét igazolt koronavírusos van Zala megyében

Az elmúlt heteinket a koronavírus, és az annak megelőzésére tett intézkedések alakítják. A keddi nap ehhez kapcsolódó zalai híreit összegyűjöttük.

zaol.hu

Fotó: koronavirus.gov.hu

Már csomagolják a zalaegerszegi lakosoknak szánt maszkokat

Balaicz Zoltán, polgármester Facebook-oldalán tette közzé, hogy megérkezett az első 5 ezer zöld maszk, a 60 ezres rendelésből. A steril, higiénikus, ellenőrzött borítékolást kedden kezdték el a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban. A csomagolás után szerdán adják postára az első 5 ezer darab maszkot, így április első napjaiban a postaládákba kerül az első adag.

Az eszközök célja, hogy a viselő ne adja tovább a fertőzést, mivel sokan lehetnek tünetmentesek, ám így is terjeszthetik a koronavírust. Bővebben keddi cikkünkben olvashat róla!

 

 

Fotó: koronavirus.gov.hu

Nincs fertőzött Nagykanizsán

Balogh László polgármester az internetes közösségi oldalra feltöltött videóüzenetében leszögezte: a kanizsai kórházban koronavírussal fertőzött beteget nem kezelnek, a személyzet továbbra is elkötelezetten készül a járványveszélyre. Részletesebb információkat itt talál róla.

Rövidül a hipermarketek a nyitvatartási ideje

Az Aldi és a Spar már rövidítette a nyitvatartást, de Lidl is vizsgálja a lehetőséget. A meghozott lépésekkel munkatársaikat és a vásárlókat egyaránt óvják a fertőzésveszélytől. „Ezekre a lépésekre a veszélyhelyzet és a megváltozott vásárlói szokások miatt volt szükség” – mondta Maczelka Márk, a Spar kommunikációs igazgatója. Emellett az üzletláncok többsége a szokásosnál is nagyobb munkaerő-hiánnyal küzd a járvány idején. Az alábbi linkre kattintva olvasható róla több információ.

Két kanizsai nő rekedt Peruban

Krihó Zsuzsanna és Vukics Veronika túrázni indult Peruba, ám a koronavírus terjedése miatt vesztegzár alá vonták az országot, és lezárták a repteret. A teljes kijárási tilalom elrendelése, és az ország belső repülőjáratainak törlése lehetetlenné tette hazajutásukat. Ezért felvették a kapcsolatot a perui magyar nagykövetséggel, s megszerevezik a hazautazásukat. Az álomszerű nyaralás pokollá válásáról itt olvashatnak bővebben.

Kedd este elkezdődött Nagykanizsa közterületeinek fertőtlenítése

Balogh László, polgármester kérésére a Netta-Pannonia Kft. megszervezte a város kezelésébe tartozó közterületek és az ezeken álló utcabútorok, hulladékgyűjtő edények, játszóterek vegyszeres fertőtlenítését. Padok, köztéri kukák, játszóterek és szelektív szigetek motoros illetve kézi üzemeltetésű háti permetezővel való kezelése indul. Keddi cikkünk az alábbi linken található.

Barangoljunk webkamerákkal Zala megyében!

Jelen helyzetben a túrákat, kirándulásokat fel kell függeszteni, s hogy ne legyünk emiatt teljesen elszigetelve az ébredező természettől, és a városok képeitől, ezért a magyarok.top weboldal az ország szinte összes webkameráját összegyűjtötte. A látható települések közt szerencsére jócskán akad zalai helyszín is. Bővebb információkért kattintson cikkünkre!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában