Koronavírus Zalában

2020.04.05. 12:55

Hallgasd meg Hévíz „Maradj otthon!” dalát!

Maradj otthon, és vigyázz rám, óvjuk meg egymást! Ezt üzeni Hévíz új dala, amelynek szerzője Varga Endre, a Musica Antiqua Együttes vezetője, az általános iskola művészeti tagozatának vezetője, aki a minap karanténkoncertet is adott.

Péter B. Árpád, zaol.hu

A Maradj otthon! dalt Schmidt János, Bódis Bettina és Varga Endre adta elő

Fotó: ZH

A Maradj otthon! dal máris rendkívül népszerű, a Hévízi Televízió által készített stúdióklipet nem egészen két nap alatt több mint háromezren látták a legnépszerűbb videómegosztó csatornán. Az ötlet adott volt, fogalmazott Varga Endre, hiszen most minden erről szól a médiában.

- Erre akartam én is ráirányítani a figyelmet – tette hozzá. – A dalt kifejezetten a fiatal és tehetséges zalaegerszegi énekesnő, Bódis Bettina hangjára írtam, akivel már három éve dolgozom együtt. A szerzeményt természetesen otthon, a házi stúdióban énekeltük fel.

A Maradj otthon! dalt Schmidt János, Bódis Bettina és Varga Endre adta elő
Fotó: ZH

Varga Endre a közelmúltban karanténkoncertet is adott a Festetics György Művelődési Központ által indított, naponta jelentkező „karantévében”. Az egyszemélyes házi hangversenyre sokan voltak kíváncsiak a Hévízi programok című Facebook-oldalon.

- Ennek is megvolt a varázsa – mesélte -, hiszen élőben ment. Nem láttam ugyan a közönséget, de úgy játszottam, mintha ott lennének a nézők. Segítségemre volt Peresztegi Zsolt technikus, aki a közvetítés technikai hátterét biztosította, s nagyon jól éreztük magunkat közben, azt hiszem, jól sikerült, jó volt a hangulat. Volt bennünk persze némi izgalom, hiszen ilyet még nem csináltunk korábban.

A karanténkoncerten a művész zenei alapról játszotta saját dalait, s a különleges hangversenyt vissza is lehet nézni a művelődési központ közösségi oldalán.

Varga Endre lapunk kérdésére arról is beszélt, az iskolai zeneoktatásban most heti gyakorlási tervek alapján tanulnak a diákok, és rendszeresen tartanak skype-órákat is, hogy intelmekkel, tanácsokkal segítsék a növendékek fejlődését, ami a tanár szerint ebben a speciális helyzetben is töretlen. A Musica Antiqua tagjai pedig az együttes korábbi felvételeit hallgatva „bekapcsolódnak” a zenélésbe, vagyis ugyan egyedül, mégis a zenekarral közösen furulyáznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában