sajótájékoztató

2020.04.21. 07:00

Féltik a BGE zalai karát

A Budapesti Gazdasági Egyetem GKZ-nek a Pannon Egyetembe való beolvasztásával kapcsolatos törvénymódosítási tervről tartott tegnap közös sajtótájékoztatót Keresztes Csaba, a DK helyi frakcióvezetője, Benke Richárd, a Jobbik regionális igazgatója és Góra Balázs, az MSZP zalaegerszegi elnöke.

Hajdu Péter

A politikusok emlékeztettek: Vigh László, a Fidesz helyi országgyűlési képviselője veszprémi képviselőtársával törvénymódosítási javaslatot nyújtott be, aminek értelmében a BGE zalaegerszegi kara a Pannon Egyetembe olvadna be. Közölték: önkormányzati képviselőként is fontosnak tartják, hogy a közoktatás és a felsőoktatás ne legyen politikusok játszótere, és hogy a zalai kar az eddigi magas színvonalon működhessen tovább.

Elmondták: tudomásuk sze­rint a törvénymódosítási indítványról előzetesen nem tájékoztatták a kar vezetőit és a diákokat sem. Azt sem tudni, működhet-e majd önálló karként az egerszegi intézmény.

A májusra tervezett érettségi vizsgákról elmondták: át­gondolatlannak, felelőtlennek tartják az intézkedést. He­lyette az évközi eredmények alapján kellene megajánlani a jegyeket a diákoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában