Koronavírus Zalában

2020.03.19. 07:00

Zavartalan a termelés Pacsán

Zavartalanul termelnek a kisváros termelőüzemeiben, erről számolt be érdeklődésünkre Kelemen Tamás polgármester, aki a lakosság rendszeres és friss tájékoztatására Facebook-oldalán naponta osztja meg tapasztalatait és a legfontosabb tudnivalókat.

Arany Gábor

Kiemelte, a pékség olyan mennyiségű alapanyagot szerzett be, amivel több hónapra tudja biztosítani a város és környéke ellátását, a baromfiüzem is teljes kapacitással dolgozik, nagyon sok a megrendelésük. A 32 települést ellátó családsegítő és gyermekjóléti szolgálatuk szintén zavartalanul működik.

Elkezdődött az iskolai távoktatás, az önkormányzati hivatal teljes munkavállalói létszámmal dolgozott, hiányzó nélkül. A konyha dolgozói a szigorú szabályok betartásával főztek. A védekezés érdekében a hivatal munkatársai a játszótéren leszerelték a hintákat, a sportegyesület vezetése bezárta a sporttelepet, március 22-től pedig a katolikus templomokban nem tartanak miséket. Napközben a városban járva azonban a polgármester szomorúan tapasztalta, hogy sok ember volt mindenhol, olyan idősek is, akiknek gyermekei, felnőtt unokái helyben laknak, mégis boltról boltra jártak, beszélgetve ráérősen. Minden a megszokott képét mutatta az utcákon – sajnos, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában