Biztosítják a hátországot a küzdelemben

2020.03.25. 08:00

Vigh László szerint a széthúzás helyett elérkezett az összefogás ideje

Mint arról beszámoltunk, nem járult hozzá az ellenzék, így az Országgyűlés elutasította a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslat házszabálytól eltérő tárgyalását hétfőn. Erről, valamint a hétfői ülésnap egyéb fontos részleteiről nyilatkozott lapunknak Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

ZH

Vigh László a zalaegerszegi járműipari tesztpálya és az M76-os okos gyorsforgalmi út építkezéseinek aktualitásairól egyeztet Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel

Fotó: ZH

– A jelenlegi helyzetben először is az egészségügyi dolgozók erőfeszítéseit kell megköszönni, rajtuk lesz a világ szeme a következő hónapokban. A koronavírus-járvány elleni védekezés hosszú lesz, nagyon sok eszközre lesz szükség, és még nagyon az elején tartunk. Az eddig megtett gazdasági intézkedések célja a gazdaság lassulásának mérséklése, ezeket újabbak követik majd, mert újabb intézkedések kellenek a gazdaság újraindításához. E téren az a legfontosabb, hogy megvédjük az emberek munkahelyét, és azok, akik elveszítik az állásukat, mielőbb újat találjanak. A koronavírus elleni kollektív védekezés megszervezése, a fertőzés ütemének lassítása, veszélyeztetett honfitársaink megvédése, a megfelelő ellátás biztosítása, a gazdasági következmények enyhítése és a lebénuló gazdaság újraindítása nem lett volna lehetséges a békeidőben érvényes szabályok mellett – fogalmazott Vigh László.

Vigh László a zalaegerszegi járműipari tesztpálya és az M76-os okos gyorsforgalmi út építkezéseinek aktualitásairól egyeztet Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel
Fotó: ZH

 

A képviselő kifejtette: a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslat lehetővé tenné, hogy a kormány megtehessen minden olyan intézkedést, amely a járvánnyal összefüggésben az állampolgárok élet-, egészség-, személyi, vagyon- és jogbiztonságának, valamint a nemzetgazdaság stabilitásának garantálása érdekében szükséges. A javaslat szigorítaná a büntető törvénykönyvben a karantén megszegésére és a rémhírek terjesztésére vonatkozó szabályokat is.

Vigh László reagált a zalaegerszegi Tiéd a Város ellenzéki frakciószövetség felszólítására is, amelyben az előbbi javaslat elutasítására kérték a zalai képviselőt: Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette, hogy, ha az ellenzék nem szavazza meg a 4/5-ös felhatalmazást, a kormány akkor is meg fogja oldani a helyzetet.

– A Fidesz és a KDNP frakcióban határozottan támogatjuk a kormány törekvéseit, és büszkén vállaljuk, hogy meghozzuk a szükséges intézkedéseket a magyar emberek védelme és biztonsága érdekében.

A miniszterelnök a kormánypárti képviselőknek azt üzente, hogy az ország 133 legbátrabb emberére van szüksége, mindenki nőjön fel a feladathoz. Vigh László úgy vélte, a zalai emberek mindig bizonyították bátorságukat, rátermettségüket, összefogási képességüket. Az utóbbi években Zalaegerszeg és a térség rengeteg támogatást, fejlesztést köszönhetett a kormánynak, soha nem látott nagyságrendben zajlik a térség fejlődése.

– Ezért a mostani helyzetben, amikor a kormánynak van szüksége a képviselők és az emberek támogatására, ezt meg fogjuk adni, biztosítjuk a hátországot a küzdelem hónapjaiban. A politikai viták, széthúzás helyett elérkezett az összefogás ideje. Az együttműködés most elengedhetetlen. Mindenkinek felelőssége van, mindenkinek hozzá kell tennie a magáét a védekezéshez – mondta végül a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában