21. századi elvárásoknak megfelelő

2020.03.26. 07:00

Új épületbe került az orvosi rendelő és a védőnői szolgálat Csömödéren

A háziorvosi rendelő és a védőnői szolgálat épülete felújításának befejezéséről számolt be Tomposné Gyuricza Judit, a település polgármestere. A két szolgáltatás a fejlesztés után kapott helyet egy épületben.

Korosa Titanilla

A felújított épületben az orvosi rendelő mellett helyet kapott a védőnői szolgálat is

Fotó: Korosa Titanilla

– A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósult meg a beruházás – kezdte a polgármester. – Korábban ezek a helyi egészségügyi szolgálatok elkülönülten, két épületben működtek, ráadásul ezek az ingatlanok nem voltak a kor elvárásainak sem megfelelők. Önkormányzatunk a projekt megvalósításával a két fontos szolgálatot egy épületben helyezte el, és azok az átalakításnak köszönhetően műszaki és szakmai értelemben is megfelelnek a 21. század elvárásainak.

A felújított épületben az orvosi rendelő mellett helyet kapott a védőnői szolgálat is
Fotó: Korosa Titanilla

Mint a polgármester elmondta: az épület külső és belső átalakításával, valamint minimális bővítésével egy komplex, akadálymentesített, belső struktúrájában az orvos-szakmai elvárásoknak megfelelő, ráadásul a korábbi állapotokhoz képest sokkal energiahatékonyabban üzemeltethető intézmény jött létre. A csömödéri önkormányzat a projekt megvalósításához mintegy 35 millió forint pályázati támogatásban részesült.

– Nagyon örülünk, hogy a két szolgálatnak méltó helyet tudunk biztosítani. A lezajlott fejlesztés egészség-egyenlőségi szempontból kardinális jelentőségű, hiszen ilyen nagyságrendű, hatékony és a kor színvonalához igazodó beruházás évtizedek óta nem zajlott le a településünkön – közölte Tomposné Gyuricza Judit, majd azt is hozzátette, hogy a nemrég lezárult fejlesztés nem csak a csömödérieket szolgálja, elvégre itt látják el Iklódbördőce, Kissziget és Zebecke lakóit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában