Felújítás

2020.03.05. 10:00

Tovább szépül a közösségi ház Valkonyán

Immár a végéhez közelít a faluház felújítása. A pályázati támogatásnak és a település saját erejének köszönhetően hamarosan megszépülve fogadja a helyieket és a vendégeket az épület.

Szabó Zsófia

Hamarosan esztétikus lesz a faluház épülete

Fotó: Szabó Zsófia

Az önkormányzati fogadóhelyiségnek, közösségi háznak és könyvtárnak otthont adó épület felújításáról korábban többször beszámoltunk. Az 1958-ban épített házon az elmúlt évtizedek alatt mindössze minimális állagmegóvó javításokat végeztek. Az elmúlt esztendők során viszont a település korábbi és jelenlegi vezetése „kézbe vette” a létesítmény sorsát. Tudatos gazdálkodásnak köszönhetően forrásokat különítettek el kisebb-nagyobb renoválásokra. Így sikerült felújítani nemrégiben a tetőt, és kicserélni a nyílászárókat.

Hamarosan esztétikus lesz a faluház épülete
Fotó: Szabó Zsófia

– A korszerűsítés végére nem került pont a felújítással – ezt Hatala Gábor, Valkonya polgármestere mondta. – A TOP jóvoltából újabb modernizálás történt az épületen. A munkálatok a végéhez közelítenek. A 12,3 millió forintos támogatásból, valamint jelentős önrészből energetikai korszerűsítés és akadálymentesítés történik. Hőszigeteljük a falakat, a lábazatot, a födémet, és akadálymentesített helyiségeket alakítunk ki. Új színt kap a ház, illetve a beltéri munkák is hátravannak. A beruházással a tervek szerint május elejéig elkészülünk – összegezte a falu első embere.

A polgármester jelezte: a renoválással még nem újul meg teljesen a kultúrház. A jövőben a beltéri helyiségeket is szeretnék felújítani, ám ehhez újabb források szükségesek. Mindezt támogatásból szeretnék megvalósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában