Felfénylő szavak

2020.03.07. 12:00

Történelemről, tavaszról szavaltak Keszthelyen

Több mint két évtizede minden márciusban megrendezi a Felfénylő szavak területi szavalóversenyt a Zöldmező utcai EGYMI tanulásban és értelmileg akadályozott gyermekek számára.

Keszey Ágnes

Fotó: Keszey Ágnes

Keszthely Több mint két évtizede minden márciusban megrendezi a Felfénylő Szavak területi szavalóversenyt a Zöldmező utcai EGYMI tanulásban és értelmileg akadályozott gyermekek számára. Három megye gyógypedagógiai intézményeiből érkeztek a résztvevők a pénteken megszervezett versenyre. Újdonságnak számít a nagymúltú verseny történetében, hogy integráltan oktatott sajátos nevelési igényű gyerekek is a fellépők között voltak. -Ezzel az esélyenlőséget támogatjuk és a tehetséggondozás területén is nagyon nagyon nagy lehetőséget tudunk nyújtani a gyerekeknek- foglalta össze Krasznai Tamásné, a Zöldmező utcai EGYMI igazgatója a verseny lényegét. Ő, majd Manninger Jenő országgyűlési köszöntötte a résztvevőket. Ötven gyermek lépett fel: az 1848-as forradalomhoz és a tavaszhoz kötődő verseket szavaltak, de idén már prózát, mesét is mondtak a közönségnek. Képünkön Molnár Máté szerepel.

Fotó: Keszey Ágnes

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában