28. alkalommal rendezték meg

2020.03.11. 14:00

Tizenkilenc gazda 43 bora – Borversenyen Surdon

A településhez tartozó szőlőhegyen, illetve a környékbeli településeken készített nedűknek immár huszonnyolcadik alkalommal rendezett borversenyt a közelmúltban az önkormányzat.

Benedek Bálint

A bírálóbizottságot Molnár Zoltán becsehelyi borász, a Da Bibere Zalai Borlovagrend tagja vezette, aki zalai és somogyi szakemberekkel 19 gazda 43 borát értékelte. Ezek között egyetlen siller bor arany minősítéssel gazdagodott, a fehérborok öt arany-, kilenc ezüst- és ugyanennyi bronzérmet szereztek, míg a vörösborok „mezőnyében” egy arany, két ezüst és négy bronz minősítés született. A rozé nedűk is szépen szerepeltek, három arany mellett két ezüst minősítést gyűjtöttek be.

Ráadásul ezek olyan kitűnő minőségben készültek, hogy a vörösök helyett idén először közülük került ki a falu bora is: egy vegyes nedűvel Kovács József szerezte meg a büszke címet. A település fehérbora versenyében pedig a tavalyi évhez hasonlóan Vas László győzött vegyes borával.

A jó hangulatról a Gyékényesi Nótakör gondoskodott, Kanász János polgármester pedig vacsorával vendégelte meg a jelenlévőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában