Koronavírus Zalában

2020.03.27. 12:12

Mosható maszkokat kaptak a mentősök Keszthelyen

Maszkokat adott át a város polgármestere a keszthelyi mentősök számára. A védőfelszereléseket civil segítők varrták.

Keszey Ágnes

Nagy Bálint és Fábiánné Figder Nikolett adta át a maszkokat a mentősöknek

Fotó: Andras Belovari

A keszthelyi Polgármesteri Hivatal közlése szerint Nagy Bálint, Keszthely polgármestere egyeztetve Kulcsár Balázzsal, a Keszthelyi Mentőállomás vezetőjével, 64 mosható, helyi civilek által készített maszkot vitt az ott dolgozó 34 mentős számára. Az átadásra elkísérte Fábiánné Figder Nikolett, aki a Keszthely Összefog facebook csoportot létrehozta, hogy a koronavírus járvány idején egyesítse a civil segítőket. A maszkokat keszthelyi varrónők készítették és ingyen adják azoknak, akiknek szükségük van rá. A polgármesteri keretből Nagy Bálint biztosított forrást az alapanyagokra. Így addig is biztosított az ott dolgozók védőfelszerelése, amíg a központi megrendelésű maszkok nem érkeznek meg a keszthelyi egészségügyi intézményekbe.

Nagy Bálint és Fábiánné Figder Nikolett adta át a maszkokat a mentősöknek

Az elmúlt napokban a keszthelyi varrónők munkájának köszönhetően a város valamennyi intézménye – ahol a munkatársak közvetlen, személyes kapcsolatot tartanak a lakossággal – kapott a mosható maszkokból és még a napokban kapni fognak.

A keszthelyi civilek munkáját az önkormányzat továbbra is támogatja.

- Hálás köszönettel tartozunk mindenkinek, aki kiveszi részét a munkából. Köszönet illeti a keszthelyieket, hiszen érezhetően kevesebben vannak az utcán, az idősek számíthatnak a segítségre bevásárláshoz, csekkbefizetéshez, és gyógyszerkiváltáshoz is. Akiket családtagjaik nem tudnak ellátni, azokat a civil segítők támogatnak és az önkormányzat is felépítette ellátói hálózatát – közölte Nagy Bálint polgármester. Így többek között – Vozár Péterné alpolgármester koordinálásával – megkezdődött az élelmiszercsomagok kiszállítása az idősek számára, melyeket a GESZ munkatársai teljesítenek. Több fajta csomagot rendelhetnek. Így van a romlandó élelmiszereket (tej, kenyér, alma) tartalmazó napi, az egy hetes, a tartós élelmiszer és a higiéniás csomag. Ezeket a leszállítást követően készpénzzel fizetnek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában