Koronavírus Zalában

2020.03.31. 09:00

Képviselők felajánlása Zalakaroson a védekezéshez

Informális ülésen hozott a Zalakarosi Fürdő dolgozóit érintő, fontos határozatot a képviselő-testület.

Horváth-Balogh Attila

Novák Ferenc Fotó: ZH Archívum

Novák Ferenc polgármester elmondta: a múlt heti informális ülésen egyebek közt arról döntöttek a képviselők, hogy a költségvetés általános tartalékából 5 millió forintot átcsoportosítva járványügyi alapot hoznak létre. A képviselők és a bizottságok tagjai a keret bővítéséhez, illetve a járványügyi védekezéshez és védőfelszerelések beszerzéséhez felajánlották egyhavi tiszteletdíjukat.

A polgármester szerint ez nemes gesztus volt. A Zalakarosi Fürdő Zrt. és a dolgozói szakszervezet között a munkahelyek megtartása érdekében kötött megállapodás is a városatyák elé került. Ez kimondja, hogy ha a munkáltató – tekintettel a kormány által elrendelt veszélyhelyzetre – a foglalkoztatási kötelezettségének a beosztás szerinti munkaidőben nem tesz eleget, úgy a munkavállalót a munkaszerződése szerinti alapbér 66 százaléka illeti meg díjazásként. Egyelőre április 30-ig marad hatályban ez az állapot, a továbbiakról később születik döntés attól függően, hogyan alakul Magyarországon a koronavírus-helyzet. Novák Ferenc végül közölte: a Karos-Park dolgozói folytatják a település működéséhez szükséges munkát, az óvodában gyermekfelügyelet és szabadságolás történik, a konyha elsősorban a szociális étkezőket látja el, az ételt kiszállítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában