sajtótájékoztató a legutóbbi önkormányzati ülésről

2020.03.10. 07:00

Három iskola is megújul Zalaegerszegen

Dr. Káldi Dávid, a Fidesz–KDNP városi közgyűlési frakciójának vezetője tartott hétfőn sajtótájékoztatót a legutóbbi önkormányzati ülésről.

Magyar Hajnalka

A közgyűlés tárgyalta a szociális térítési díjak és támogatások változásait, a döntés értelmében nem emelkedik a házi segítségnyújtás, a jelzőrend­szeres házi segítségnyújtás, továbbá a nappali ellátások térítési díja, és változatlan marad a bölcsődei gondozási díj is. Bővül a lakásfenntartási, temetési és egyszeri nevelési segélyben, valamint a Bursa Hungarica felsőoktatási szociális ösztöndíjban részesíthetők köre is. Utóbbinak maximálisan adható összege havi 10-ről 15 ezer forintra emelkedik.

Lakossági jelzések nyomán a testület kiterjesztette a kedvezményes parkolás lehetőségét a Mártírok útja 10. és 12–14. szám alatti ingatlanokra, így az ott lakók is jogosulttá válnak kedvezményes bérlet vásárlására.

A Modern Városok Program jegyében még idén 99 férőhelyes parkoló épül a Galamb utca térségében, továbbá a tervek szerint április 1-jén birtokba veheti a lakosság a városi strand ideiglenesen sátorral lefedett új szabadtéri medencéjét. Források átcsoportosításából és felszabadításából 170 millió forint értékben elindulhatott a Dózsa- és a Liszt-iskola felújítása, s a Petőfié is elkezdődhet a nyáron. További 768 millió forint felszabadított forrásból a megyeszékhely közlekedési struktúráját tervezik javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában