Megelőző intézkedések

2020.03.25. 18:31

Bezár a vonyarcvashegyi Lidó Strand

A Vonyarcvashegy Nagyközség Önkormányzata friss közleményt adott ki a vészhelyzet kapcsán:

zaol.hu

Péter Károly és Manninger Jenő az átadóünnepségen

Fotó: ZH Archív

Az önkormányzat döntései:

- Vonyarcvashegyi Lidó Strandunkat bezárjuk a koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében.

- A játszótereket lezárjuk, körbeszalagozzuk, a lakosság érdekét szolgáló döntés visszavonásig érvényes, addig a játszóterek nem látogathatók – adta hírül a polgármester.

Amiért az alábbi döntéseket meg kellett hozni:

- Vonyarcvashegyen kettő személynél mutattak ki koronavírusos megbetegedést, ők házi karanténban tartózkodnak.

- Hatósági határozat alapján, jelenleg megfigyelési karanténban 7 személy van Vonyarcvashegyen, ők külföldről tértek haza.

Akik külföldről tértek haza vonuljanak házi karanténba!

Továbbra is fokozottan felhívom a figyelmet arra, hogy akik külföldről tértek haza vonuljanak házi karanténba!!! Aki a karantén szabályait megsérti az a büntetőjogi felelősségen felül közigazgatási szabálysértést követ el, amely 30.000.- Ft-tól 5.000.000.-ft-ig terjedő egészségügyi bírságot vonhat maga után. Mindannyian tudjuk, hogy a leginkább veszélyeztetett réteg, az idősebb korosztály, szüleink, nagyszüleink, ezért az ő segítésük érdekében várjuk olyan önkéntesek jelentkezését, akik a bevásárlásban vagy egyéb módon tudnának segítséget nyújtani.

Segítség esetén az elérhetőségek:

Amennyiben Ön segítségre szorul vagy ismernek más lakót, azt is legyenek szívesek tudassák velünk. Jelentkezni az alábbi lehetőségeken lehet: Munkaidőben: +36 83/348-033/15 mellék

Munkaidőn kívül: +36 83/348-253

Mobil: Dorogi Erika, igazgatási ügyintéző: +36 30/463-2548

Erőfeszítéseink célja, hogy a vírus terjedését lassítsuk, megakadályozzuk. Az elkövetkező időszakban felelősségteljes együttműködést kérek mindenkitől. Kérem, segítsék a munkánkat! További változásokról folyamatosan informálni fogom Önöket!

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra! -írja közleményében Pali Róbert polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában