a magyar sajtó napja

2020.03.13. 07:00

A zalai média képviselőit köszöntötték Zalaegerszegen

A közelgő sajtónap alkalmából közös reggeli keretében köszöntötték csütörtökön a zalai média képviselőit a megyeháza Deák-termében.

Magyar Hajnalka

A meghívott sajtómunkások Vigh László köszöntőjét hallgatják

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Az ünnepségen a Zala megyei kormányhivatal, a megyei önkormányzat, a rendőr-főkapitányság, a katasztrófavédelem, a gyermekvédelem, valamint a zalaegerszegi tankerület vezetői fejezték ki elismerésüket a sajtómunkások tevékenységével kapcsolatban.

A meghívott sajtómunkások Vigh László köszöntőjét hallgatják
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A szónokok sorát Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos nyitotta, aki a koronavírus terjedésére utalva kiemelte: a mai időkben fokozott igény mutatkozik a hiteles és korrekt információközvetítésre. Megköszönte valamennyi orgánum egész éves munkáját, illetve szólt a politikum és a zalai sajtó mintaszerű együttműködéséről.

Vigh László a világsajtóról szólva már nem találta ilyen harmonikusnak a kapcsolatot, manipulatív törekvésekre említett példát. Az új koronavírussal kapcsolatban leszögezte, közös cél, hogy Magyarországon lehetőleg minél kevesebb ember betegedjen meg, s a körülményekhez képest minimalizálni lehessen a gazdaságot fenyegető hatásokat. Ennek érdekében kell közösen munkálkodni.

Dr. Sipos Gyula megyei rendőrfőkapitány ugyancsak a sajtóra háruló felelősség nagyságát hangsúlyozta a jelen hevült állapotában, amikor sokakat szorongat a félelem. Esélyt ad – mondotta – , hogy a rendszerváltás utáni legerősebb állam- és közigazgatás birkózik a feladattal. A legnagyobb zalai reguláris erő nevében felelős együttműködést kért a sajtótól is.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott a vendéglátók nevében köszönte meg, hogy a zalai sajtó az eredményekről és a nehézségekről is hitelesen tájékoztat, majd Horváth A. Attila, a Zalai Hírlap főszerkesztője lépett a mikrofonhoz. A sajtó feladatait sorolva első helyen említette a célközönség minél szélesebb körű informálását, amihez az ellenőrzés is hozzátartozik. Emellett a sajtó üzleti vállalkozás is, rentábilisan kell működnie, továbbá megfelelni a médiafogyasztók elvárásainak, akik különben elpártolnak. Úgy tűnhet, mindezen szempontok néha ütköznek. Az egyensúly megtartása napi kötéltánc, amihez a zalai emberek érdekeinek szolgálata és a segítő szándék adja a stabilizáló erőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában