Szűk körben

2020.03.25. 07:00

A temetések is rövidebbek a járványveszély miatt Keszthelyen

A temetésekkel kapcsolatos ügyintézésről adott tájékoztatást a keszthelyi Kis Szent Teréz-plébánia (Karmelita bazilika) a közösségi oldalán.

Péter B. Árpád

A közzétett információk szerint ügyintézési időben a 83/311-601-es telefonszámon lehet időpontot egyeztetni a személyes találkozásra, amelyre lehetőleg egyetlen, egészséges hozzátartozó érkezzen. A szükséges nyomtatvány a plébánia honlapjáról letölthető, illetve megtalálható a templom hátsó részében, a padok mögötti asztalokon.

A plébánia azt javasolja, hogy a temetést a családok szűk körben szervezzék. Mint írták, a temetési szertartást egyszerű formában, röviden, kántor nélkül tartják meg, a homíliát elhagyják, és csak egy szentírási olvasmány hangzik el.

A nyilvános temetési misét a veszélyhelyzet elmúlta után, a hozzátartozókkal később egyeztetett időpontban mutatják be.

A plébánia kéri a gyászolóktól a koronavírus-járvány miatt, hogy a temetés idején ne álljanak közel egymáshoz, és kerüljék a részvétnyilvánítás fizikai gesztusait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában