diplomaosztó

2020.02.03. 07:00

Pannon Egyetem Georgikon Kar: Átvehették diplomáikat végzősök

„Remélem, hogy önök a tőlünk kapott értékes útravalóval szép sikereket érnek majd el választott hivatásunkban, egyben felelős, igaz értelmiségiként kiegyensúlyozott, boldog emberekké válnak” – így búcsúzott a Pannon Egyetem dékánja a Georgikon végzőseitől, diplomájuk átadásakor.

Keszey Ágnes

Strifler Patrik, állattenyésztő mérnök mesterképzési szakon végzett hallgató mondta előre az eskü szövegét (jobbra), mellette az egyetemi jogart tartó Lakó János Fotó: Keszey Ágnes

Szombaton a Balaton Színház adott otthont a Pannon Egyetem Georgikon Kar diplomaátadó ünnepségének. Elsőként dr. Gelencsér András, az egyetem rektora mondott beszédet.

Hangsúlyozta, hogy a diploma kézhezvétele csak kezdete egy hosszú és remélhetőleg sikeres életpályának, melyhez felvértezték a hallgatókat. Ám felhívta a figyelmet, hogy ezentúl is folyamatos tanulásra lesz szükség, hiszen újabb és újabb információk, technológiák jelennek meg a világban.

– Az öröm pillanataiban talán nem is tudatosul önökben, hogy a nagy múltú Georgikon karon szerzett oklevelük sorsukat mától elválaszthatatlanul összefűzi az intézménnyel. Szakmai pályafutásuk során, különösen annak kezdeti szakaszában, fizetésüket, előrelépési esélyeiket jelentősen befolyásolja alma materük hírneve – hangsúlyozta dr. Gelencsér András, aki szólt a rangsorokról, köztük nemzetközi összehasonlításokról, melyekben kiemelkedő helyen szerepel a PE. Beszédét Ruzsics Ferenc, a Zala Megyei Közgyűlés alelnökének köszöntője követte, majd dr. Polgár J. Péter, a Georgikon dékánja idézte fel a tanév oktatási és kutatási eredményeit, s szólt a végzettekhez.

Strifler Patrik, állattenyésztő mérnök mesterképzési szakon végzett hallgató mondta előre az eskü szövegét
(jobbra), mellette az egyetemi jogart tartó Lakó János Fotó: Keszey Ágnes

– Számos cég már a szakmai gyakorlatok során munkahelyet kínált önöknek, többen céges támogatású ösztöndíjakkal építették fel elhelyezkedési lehetőségeiket. Egyre többen hazatérnek, hiszen számos családi vállalkozás, cég is önökre, fiatal, diplomás szakemberekre építi működését. Erre kiváló példákat láttunk már a záróvizsgák diplomatémáinak keretében is. Több mint harmincan önök közül mesterszakjainkon folytatják tanulmányaikat, és búcsújuk valójában egy újabb fokozatra történő továbblépés kezdete – ismertette a dékán.

A fogadalomtételt Strifler Patrik, állattenyésztő mérnök mesterképzési szakon végzett hallgató mondta előre, mely után a 145 végzős átvette diplomáját.

A felavatott mérnökök nevében Szélessy Vivien búcsúzott, majd a keszthelyi önkormányzat ifjúságpolitikáért felelős képviselője, Horváth Tamás mondott köszöntőt.

Egyetemi magántanár címet kapott a rendezvényen dr. Fébel Hedvig, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ tudományos tanácsadója, Georgikon Bicentenáriumi Ezüst Emlékérmet pedig Poós Tamás, mesterképzésen végzett növényorvos. Végezetül a Georgikon középiskolásoknak szervezett biológiaversenyének díjait adták át. Az ünnepséget a Család-iskola diákjainak műsora színesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában